10. září 2013 • 20:11

Špotáková řádila na fotbale: Se Šebrlem bych si v útoku neškrtla

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO + VIDEO | Dalším krokem ve sportovním návratu oštěpařky Barbory Špotákové po mateřské pauze bylo deštivé odpoledne na Julisce, kde v pondělí odpoledne nastoupila k fotbalovému zápasu atletů Dukly proti bývalým fotbalistům. Během hry vyzkoušela posty pravého i levého beka.



„Hrálo se mi hodně špatně. Vůbec jsem se nestačila rozcvičit, před hrou jsem se vůbec nedotkla balonu. To je těžké, když člověk vyleze z auta a musí hnedka sprintovat za balonem,“ mračila se Špotáková.

Oštěpařská šampionka si tradičním fotbálkem na Julisce ráda zpestřuje konec sezony. Dřív se upínala k cíli vstřelit gól. Od loňska ale našla zalíbení v obraně.

„Náš vzor je Gennaro Gattuso. V obraně se aspoň dotknu balonu. Loni jsem se na tom postu našla,“ říká Špotáková. „V útoku je Roman Šebrle a tam bych si neškrtla…“ dodala s úsměvem.

Fotbalistka Špotáková: Se Šebrlem bych si v útoku neškrtla
Video se připravuje ...

Špotáková se v první půli objevila na pravém beku, ve druhé půli se zase postavila na levý kraj obrany. „To mě zmátlo. Byla jsem trošku neukázněná. Dostala jsem tam čočku, že byl jeden gól můj,“ durdila se oštěpařka.

Atleti Dukly měli na pozici tvůrce hry bývalého desetibojaře Romana Šebrleho, pro kterého to byl zřejmě poslední start za armádní klub. Koncem roku mu totiž vyprší smlouva a olympijský šampion po konci kariéry zatím další působení v atletice neplánuje. Šebrle byl na hřišti lídrem svého týmu, až do dorosteneckých let ho ostatně závodně hrál.

Barbora Špotáková pózuje s tyčkařem Janem KudličkouFoto Jaroslav Legner Sport

„Ještě si to pamatuju. Bylo mi jasný, že my budeme běhat a oni budou dávat góly,“ hodnotil Šebrle. „Myslím, že jsme nehráli špatně. Kluci běhali a snažili se. Ale prostorové vidění chybí. U soupeřů byla vidět fotbalová minulost. My jsme běhali jak čamrdi a uhonili jsme se.“

Za bývalé fotbalisty Dukly nastoupili internacionálové Jan Fiala, Jan Suchopárek nebo současný trenér Luboš Kozel. Trenér brankářů a bývalý ligový gólman Tomáš Obermajer zlikvidoval Šebrlemu několik šancí.

„Parchant, párkrát mi to vyškrábl. Mohl to tam jednou nechat,“ zlobil se naoko Šebrle.

Takhle pálí Špotáková! Česká oštěpařka během exhibičního utkání na Dukle Praha
Takhle pálí Špotáková! Česká oštěpařka během exhibičního utkání na Dukle Praha

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud