Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Schumacherův stav se zlepšil, manželka Corinna také: Úsměv místo slz!

Autor: lup

Konečně dobré zprávy. Po týdnu v nejistotě se mohou blízcí bývalého pilota F1 Michaela Schumachera (45) trochu uklidnit. Jeho život prý už není v ohrožení!

Slavný Němec je po nárazu hlavou do skály, který utrpěl při lyžování, stále v kómatu. Už osm dní! Jeho přítel Philippe Streiff (bývalý automobilový závodník), jenž ho včera navštívil v grenobelské nemocnici, však sdělil žurnalistům parádní novinu:

„Nejsem sice doktor, jen vám tedy mohu zopakovat, co mi pověděl pan Sailant (chirurg a přítel rodiny Schumacherů). A podle něj je Michaelův stav stále vážný, nicméně jeho život už není v ohrožení. Díkybohu.“

Úsměvy

A to byl hlavní důvod, proč za formulovou legendou chodily návštěvy poprvé s úsměvem. Tatínek Rolf i bratr Ralf dorazili plni naděje. Největší změna byla ale patrná na manželce Corinně. O den dříve, v den Schumiho 45. narozenin, měla v unavené tváři potoky slz. Tentokrát jen zářila.

Co na první pohled vypadalo jako hazard, byla ve skutečnosti záchranná jízda. Schumacher měl pomáhat dceři kamaráda.
Co na první pohled vypadalo jako hazard, byla ve skutečnosti záchranná jízda. Schumacher měl pomáhat dceři kamaráda.

„Snaží se zůstat silná, aby k Michaelovi chodila stále pozitivní,“ popisuje její pomoc partnerovi manažerka Sabine Kehm. U postele se manželovi snaží dodat sílu i amuletem s jejich vyrytými iniciály, jenž mu darovala už před 18 lety. A to vše snad zabírá.

I když Kehm přehnaný optimismus brzdí. „Jeho stav se příliš nezměnil. Jsou to jen spekulace,“ reagovala na vyjádření Streiffa.

Schumacherovu nehodu vyšetřuje státní zastupitelství. Úřady mají k dispozici kameru, kterou měl Schumacher v době nehody na helmě. „Není pravda, že by kamera byla zabavena proti vůli rodiny. Odevzdali ji vyšetřovatelům dobrovolně,” dodala Kehm.