Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pohřeb talentovaného florbalisty Šelmeciho (†17): Sbohem, Radime!

Autor: rys, ps

Sbohem lásko, sbohem kamaráde! Dny plné slz, smutku a trápení prožívá rodina, kamarádi i známí talentovaného florbalisty Radima Šelmeciho (†17). Ten se v neděli večer doma v Olomouci oběsil. Dnes se s ním do zdejšího krematoria přišly rozloučit stovky lidí…

Bylo patnáct minut před druhou hodinou. Do smutečních prostor olomouckého krematoria mířily davy lidí. Především mladých. Šli se rozloučit s tím, koho měli tak rádi.

Samotný obřad začal s několikaminutovým zpožděním. Průvod kamarádů, spolužáků, spoluhráčů a přátel s květinami a věnci totiž nebral konce. Více než stovka lidí se do obřadní síně vůbec nevešla. Přišli dát poslední sbohem teprve sedmnáctiletému Šelmecimu, jenž údajně kvůli špatným výsledkům ve škole skoncoval se svým životem.

Na pohřeb talenovaného florbalisty Radima Šelmeciho přišly stovky lidí.
Video se připravuje ...

Mezi záplavou květin před rakví jsou i Radimovy medaile, dresy a desítky florbalových míčků s podpisy. Jeden byl dokonce položen na bílou rakev s ostatky talentovaného hráče.

Za zvuků kapely Metallica a písně Nothing Else Matters plné krematorium mlčky vzpomínalo na vždy veselého a oblíbeného chlapce, jehož smrt si nikdo doteď nedokáže vysvětlit.

„Nejde to pochopit. Nevěřím ale tomu, že by to udělal kvůli problémům ve škole. Vždyť to byl na základní škole vždycky nejlepší žák, jedničkář a pohodář, navíc v dobrém slova smyslu otlučený od mantinelů,“ řekl Blesku chlapcův učitel ze základní školy. „Podle mě ve druháku na ekonomce, kterou studoval, nemohl mít takovýto kluk žádné problémy. Co za tím bylo, už se asi nikdy nikdo nedozví.“ Na poslední cestu do nebes Radima Šelmeciho vyprovodila píseň od Queenů – We Are The Champions.

U rakve byly také medaile, které Šelmeci vyhrál.
U rakve byly také medaile, které Šelmeci vyhrál.

Zdrcená rodina si nepřála kondolence. Jen mlčky seděla, zatímco ke katafalku ještě desítky minut proudily davy vzlykajících přátel.