Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Florbalový talent, teprve 17letý Radim Šelmeci: Oběsil se kvůli škole!

Autor: ps,

Český florbal zasáhla obrovská tragédie. Teprve sedmnáctiletý florbalista Radim Šelmeci (†17), juniorský reprezentant a dvojnásobný šampion juniorské extraligy s FBC Ostrava, si sáhl na život. Podle dostupných informací kvůli špatným výsledkům ve škole! V neděli večer se doma oběsil...

„Nevím, co říct… Když jsem se to dozvěděl, bylo mi z té zprávy strašně zle, všechny nás to vzalo,“ říká šéf ostravského klubu Rolf Franke. „Radim byl věčně vysmátý kluk, vždycky absolutně v pohodě, rozdával radost,“ zavzpomínal na svého svěřence.

Šok, ochromení a slzy poznamenaly ostravský florbal. Teprve sedmnáctiletý talent Šelmeci už si v něm bohužel nikdy nezahraje. Na život si sáhl v neděli. „Jako florbalista byl ohromně šikovný. Jedna z největších nadějí, které jsme v republice měli. S juniorkou získal dva tituly, dostal se do reprezentace, začínal hrát za áčko,“ klopil zrak trenér.

Poslední zápas odehrál Šelmeci 29. prosince v Praze proti Bohemians. Za první tým FBC stihnul v letošní sezoně odehrát 4 zápasy, ve kterých vstřelil dva góly. „Nejde o florbal, je to životní tragédie. Zkusíme nějakým způsobem pomoct Radimově rodině,“ dodal Franke.

Zítra má v rodné Olomouci pohřeb, v neděli se s ním před zápasem Ostravy s Kladnem (11 hodin) symbolicky rozloučí fanoušci a spoluhráči.