Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Podivné manévry před hokejovým turnajem: Dopingovka loví Jágra!

Autor: Petr Žaloudek

Velký zátah na hokejisty z NHL uspořádala před olympiádou antidopingová agentura WADA. Údajně si nejvíc zasedla na Jaromíra Jágra (41)!

Včera český tým naposledy trénoval před dnešním úvodním zápasem se Švédy (18:00, ČT Sport). A kdo pak šel na dopingovou kontrolu? Jaromír Jágr ! Podle informací Sofijské tiskové agentury to přitom nebylo v letošní sezoně zdaleka poprvé!

Pět kontrol?!

„Jaromír Jágr byl letos testován na doping už pětkrát. Důvod je, že WADA v souvislosti s jednačtyřicetiletým hokejistou dostala anonymní oznámení,“ píše zmíněná agentura.

Napadlo vás, že je Jaromír Jágr ze série dopingových testů otrávený? Zapomeňte! "Neberu to jako šikanu. Jsem naopak rád, že ty kontroly jsou. Uvítal bych jich klidně ještě víc. Chci, aby sport byl čistý," vyjádřil se včera Jágr.

Dopingové testy se v NHL běžně neprovádějí. V olympijské sezoně ale WADA může od zveřejnění širší nominace (6. září minulého roku) hráče kontrolovat podle libosti.

„V Montrealu jsme byli na dopingovce asi všichni, samozřejmě i Američani a Kanaďani. Možná i dvakrát,“ řekl Blesku kapitán nároďáku Tomáš Plekanec.

Hraje moc dobře

Jenže dvakrát není pětkrát... „WADA normálně na hráče nemůže, NHL si je chrání a tak využili právě olympiády, aby si je víc otestovali. A logicky z toho vychází, že na veterána Jágra se prostě zaměřili víc, protože na svůj věk hraje nějak moc dobře,“ řekl Blesku člověk z hokejového týmu, který ale nechtěl být jmenován.

Představa, že by Jaromír Jágr na sklonku kariéry hazardoval se svým jménem, je každopádně totálně absurdní!