Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Chybělo pár metrů a autobus Komety smetl kamion. Takhle unikli smrti!

Autor: Petr Podroužek, Jan Uhlík

Tvrdý semifinálový boj se Spartou ukolébal hokejisty Komety Brno ke spánku. Jenže návrat domů se změnil v horor. Jen o vlásek unikli na šílené dálnici D1 smrti!

Na ledě je stav po dvou duelech semifinálové série 1:1, ovšem na štěstí vede vysoko Kometa. Čtvrteční návrat málem skončil kolem 23:00 tragédií.

Šofér jejich autobusu se chystal předjíždět kamion, ale ještě si to rozmyslel. Řidič kamionu pak na 52. kiláku D1 zřejmě usnul, prorazil svodidla a narazil do dvou dalších tahačů. Pár metrů před hokejisty!

Takhle se celá nehoda udála, autobus Komety unikl tragédii o pár metrů (kliknutím zvětšete obrázek)Foto Blesk

„Pospával jsem u videa, když najednou náš šofér něco zařval. Lekl jsem se a v tu ráno probral,“ svěřil se Blesku brněnský kouč Vladimír Kýhos.

Byla to hrůza

„Viděl jsem, jak kamion přelítl nebo prorazil svodidla na druhou stranu. Dostal smyk, náklad šel před něj, což mu otočilo kabinu. Na druhou stranu tak vlítl napříč, kde jely další kamiony. Bylo to hrozné, stalo se to kousek před námi,“ otřepal se Kýhos.

„Kdybychom jeli rychleji a už ho přejížděli, kdo ví, jak by vše dopadlo. I když tam smrťák nebyl, stačilo to vidět naživo. Promítlo se mi v hlavě, co se může stát,“ dodal.

Stačilo pár metrů

„Stačilo pár metrů... Být už vedle něj, to by byl průser. Šofér autobusu šel na brzdy, takže jsme se tomu vyhnuli jen tak tak. To už je asi osud, každopádně jsme měli štěstí,“ ulevil si bek Michal Kempný.

Takhle dopadla srážka kamionů na dálnici D1, které těsně unikl autobus s hokejisty Komety Brno.
Takhle dopadla srážka kamionů na dálnici D1, které těsně unikl autobus s hokejisty Komety Brno.

„V hlavě to trochu pořád máme, protože stát se to o něco málo později, mohlo to dopadnout hůř i pro nás,“ uvědomil si útočník Vojtěch Němec.

Řidiči kamionů jsou po nehodě u Zruče nad Sázavou vážně zranění.