4. dubna 2014 • 10:28

Hororový návrat Komety: Autobus s hokejisty těsně unikl nehodě kamionů

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Večer dostali nařezáno na Spartě a prohráli druhé semifinále extraligového play off. Ve srovnání s tím, co potkali výpravu hokejové Komety Brno během návratu ze zápasu domů, to však nebylo vůbec nic. Na 52. kilometru dálnice D1 jejich autobus s velkým štěstím unikl nehodě tří kamionů, která mohla skončit velkou tragédií.



Myšlenky na hokej šly ihned stranou. A všichni si museli uvědomit, že přestože Kometu na ledě mydlila Sparta, sami inkasovali od rozhodčích jeden trest za druhým a prohráli 0:3, nebylo to nic ve srovnání s hrozícím nebezpečím.

Brněnský autobus se na dálnici D1 kolem 23. hodiny chystal nedaleko Zruče nad Sázavou předjíždět kamion, řidič ale manévr odložil a tak měl pár desítek metrů před sebou na očích nehodu, při které kamion ze směru na Brno přeletěl středová svodila a vřítil se do protijedoucích dalších dvou kamionů.

Takhle dopadla srážka kamionů na dálnici D1, které těsně unikl autobus s hokejisty Komety Brno.
Takhle dopadla srážka kamionů na dálnici D1, které těsně unikl autobus s hokejisty Komety Brno.

Drtivá srážka se jako zázrakem obešla bez ztrát na životech, řidiči jsou těžce zraněni. Do pěti hodin do rána odklízeli hasiči následky kolize.

„Bylo to jako v akčním filmu. Kamion v protisměru ho nabral v plné rychlosti. Nestačili jsme se ani leknout, až po projetí kolem toho místa jsme zůstali v šoku. Být tam osobní auto, muselo být našrot, a kdyby ten kamion svodidla nepustila do protisměru, byli jsme v něm my,“ ulevil si brněnský trenér Martin Pešout.

Pořádně ho vyděsil fakt, že kdyby Kometa začala kamion skutečně předjíždět, ocitla se přímo uprostřed nárazu. „Tak už víme, proč jsme v Praze neměli štěstí na ledě,“ konstatoval. Kdepak, jedna porážka nebo pocit křivdy nad nepřesným výkonem rozhodčích zákonitě zůstal stranou.

Podle mluvčího středočeské policie Jakuba Vinčálka mohl řidič kamionu, jedoucího na Brno, usnout. V době nehody bylo také deštivé počasí.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud