Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Největší Růžičkovo eso pro MS je v Česku: Hudler přiletěl domů!

Autor: lup

No sláva! Kouč hokejové reprezentace Vladimír Růžička (50) si může konečně trochu oddychnout. Dorazila mu největší posila pro světový šampionát v Bělorusku – útočník Calgary Jiří Hudler (30).

Pátý nejproduktivnější Čech základní části NHL přiletěl včera navečer. Ze zámoří se vrátil i s přítelkyní modelkou Hankou Chymčákovou. A proč? Aby spasil nároďáku! Zatím je to, co se týče zvučných jmen, obrovitý zmar.

Hvězda Flames se na šampionát do Minsku (začíná 9. května) těší a důvodů má spoustu. Alois Hadamczik ho překvapivě nevzal na olympiádu do Soči a ani s jeho Calgary si příliš radosti neužilo, nemělo totiž šanci zahrát si play off.

Hudlerovi se ale dařilo náramně – v 75 zápasech nasbíral 54 bodů, stal se jasně nejproduktivnějším hráčem týmu a na MS bude chtít ukázat, že hokej opravdu umí. I pod trenérem Růžičkou, se kterým měl kdysi spory…

Kdo z NHL už se omluvil

Rodinné důvody: Vrbata, Erat. Únava: Židlický. Zranění: Hanzal, Z. Michálek, Šmíd, Tlustý, Palát, Gudas. Nemají smlouvu: Hemský, Frolík, M. Michálek, Šustr.

Hudler nakládá na letišti věci z Calgary.
Hudler nakládá na letišti věci z Calgary.