25. dubna 2014 • 07:33

Hertlova nahrávka k výhře nestačila, Krejčí poprvé bodoval

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté San Jose Sharks měli v nočním utkání první mečbol, výhra na ledě Los Angeles Kings by je díky vedení 3:0 v sérii mohla posunout do druhého kola bojů o Stanley Cup. Jenže předloňský vítěz ještě konec nepřipustil, doma urval výhru 6:3 a v sobotu se tak vrátí série na led Sharks.



Český hokejista David Krejčí si připsal asistenci u vítězné branky Bostonu, který uspěl v Detroitu 3:2 v prodloužení a v sérii úvodního kola play off NHL vede už 3:1 na zápasy. Rozhodující okamžik se zrodil v 74. minutě, kdy Bruins vybojovali u hrazení puk, který Krejčí přihrál na modrou čáru Dougiemu Hamiltonovi. Následnou střelu obránce Bostonu usměrnil do branky Jarome Iginla. Rodák ze Štenberku tak zaznamenal první bod v sérii.

VIDEO: Vítězný gól Iginly v nastavení

Domácí byli v úvodu povzbuzeni návratem kapitána Henrika Zetterberga, který nastoupil poprvé od operace zad, a ve 25. minutě disponovali už dvoubrankovým náskokem. Zařídili ho svými brankami novopočení otcové: Niklas Kronwall, jemuž přítelkyně ve čtvrtek porodila syna, a Pavel Dacjuk, jenž se ve středu radoval se svou ženou z narození dcery. O nadějné vedení je ale ve druhé polovině utkání připravili Torey Krug a Milan Lucic.

Naopak Minnesota dvoubrankové vedení v duelu s Coloradem neztratila. Wild, kteří soupeře přestříleli 32:12, udrželi těsnou výhru 2:1 a srovnali sérii na 2:2. Domácí nasměrovali k zisku druhého bodu svými brankami Jared Spurgeon a Charlie Coyle, za hosty snižoval Ryan O´Reilly. Základem úspěchu Minnesoty byla i precizní obrana. Dvanáct střel, které na brankáře Darcyho Kuempera propustila, je nejméně v klubové historii v zápasech play off.

Východní konference - 4. zápas:

Detroit - Boston 2:3 v prodl. (stav série 1:3).

Západní konference - 4. zápasy:

Minnesota - Colorado 2:1 (stav série 2:2),

Los Angeles - San Jose 6:3 (stav série 1:3).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud