Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Češi jsou nejtrestanějším týmem šampionátu: Přestaňte faulovat!

Autor: Blesk

Místo dresů by čeští hokejisté měli nosit spíš vězeňské mundůry. Vždyť jsou bezkonkurenčně nejtrestanějším týmem šampionátu. Pánové, to faulování musí skončit!

Tři zápasy, dvě prohry, jedna upachtěná výhra nad Slováky. Výsledkově zatím nic moc. Zato za výkony fanoušci i odborníci české hokejisty vesměs chválí. „Myslím, že nehrajeme špatně, naopak je to dobrý hokej,“ prohlásil internacionál Josef Augusta, který byl jako kouč u třech titulů mistra světa.

Plýtvání silami

Jenže partu trenéra Vladimíra Růžičky sráží častá vyloučení a góly v následných oslabeních. Češi už posbírali 57 trestných minut, druzí Finové mají 40. A soupeři v přesilovce čtyřikrát trestali, víckrát na turnaji nikdo v oslabení neinkasoval.

„Tým má obrovskou sílu, ale musíme hrát v pěti. Nesmíme faulovat. Nemůžeme mít tolik vyloučených, to si řekněme na rovinu. Stojí nás to hodně sil. Soupeři přesilovky hrají dobře, cpou to do brány a vždycky to tam nějak prolítne,“ uvědomuje si Růžička.

Chladné hlavy

Spousta faulů navíc přichází úplně zbytečně v útočném pásmu – Kovář zasáhl Bieksu hokejkou do obličeje za brankou Kanady, podobně byl vyloučen i Jágr, který srazil holí helmu Chimerovi. „Je tam dravost, emoce jsou obrovské a tam malinko musíme zachovat chladnou hlavu,“ zdůrazňuje Růžička.