Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bosáka přepadli na MS! Zloděj chtěl řetízek, skopnul ho kameraman

Autor: zal, bko

Nejen krásné góly a šílenství fanoušků. Komentátor ČT Jaromír Bosák na mistrovství světa poznal také odvrácenou stranu Brazílie. Včera se ho pokusil přepadnout zloděj v Salvadoru, odkud bude komentovat dnešní šlágr mezi Německem a Portugalskem.

„Máme za sebou první přepadení,“ prozradil Bosák na svém twitterovém účtu. Neznámému zloději nešlo o žádnou přepychovou kořist. „Výrostek mi chtěl strhnout řetízek,“ přiznal komentátor. Naštěstí rychle zakročil jeho kameraman. „Kolega Jirásek ho mocným kopem zneškodnil. Foto bohužel není k dispozici.“

 

I Bosákova zkušenost potvrzuje, že fotbalový svátek v Brazílii skutečně není jen o fotbalu, sambě a karnevalu. Ačkoliv je situace klidnější, než se očekávalo, kriminalita se šampionátu nevyhýbá.

Zatím nejvážnější čin se stal po pátečním zápase mezi Chile a Austrálií. Američanka (24) byla údajně znásilněna, když s přítelem přespávala u někoho, koho poznala během fotbalových oslav. Podle policie se v noci vzbudila a ležel na ní neznámý muž.

Kromě více než desítky okradených fanoušků se do problémů dostaly i televizní štáby a výpravy. Před hotel, ve kterém bydlí expert BBC a bývalý fotbalista Gary Lineker, byl třemi muži přepaden jeden z pracovníků televize. Prý se jim postavil a rvačku vyhrál.

V nebezpečí byli i trenéři Bosny, když si vyrazili na špacír kolem jejich základny u Sao Paula. Několik set metrů je pronásledovali muži na kolech, které až v poslední chvíli vyplašily policejní sirény. Tým Safeta Sušiče pak vtipkoval s tím, že u nich doma to v ulicích často bývá mnohem nebezpečnější.