Karel Häring
16. června 2014 • 04:02

Argentinský zabiják Messi: Za gól jsem šťastný, ale máme co zlepšovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIO DE JANEIRA | Osm let čekal Lionel Messi na svůj druhý gól na mistrovství světa. Dočkal se hned v úvodním utkání Argentiny proti Bosně a Hercegovině a zajistil svému týmu tři body. „Je to pro mě skvělé,“ prohlásil po utkání.



MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 6. • 00:00
Argentina
Argentina
2:1
ONLINE
16. června
00:00
Bosna a Hercegovina
Bosna a Hercegovina
Góly

Domácí: 3. Kolašinac (vl.), 65. Messi

Hosté: 85. Ibišević

Sestavy

Domácí: Romero – F. Fernández, Garay, Campagnaro (46. Higuaín) – Zabaleta, di María, Mascherano, Rodríguez (46. Gago), Rojo – Messi (C), Agüero (88. Biglia).

Hosté: Begović – Mujdža (69. Ibišević), Bičakčić, Spahić (C), Kolašinac – Bešić – Hajrović (71. Višća), Pjanić, Misimović (74. Medunjanin), Lulić – Džeko.

Náhradníci

Domácí: Orión, Andújar, Demichelis, Basanta, Fernández, Álvarez, Biglia, Pérez, Higuaín, Palacio, Lavezzi, Gago

Hosté: Avdukić, Fejzić, Vršajević, Šunjić, Vranješ, Sušić, Ibričić, Medunjanin, Višća, Hadžić, Salihović, Ibišević

Karty

Domácí: Rojo

Hosté: Spahić

Rozhodčí

Aguilar – Torres, Zumba (vš. Salvador)

Stadion

Estádio do Maracanã, Rio de Janeiro (Br.)

Když dorazil do sálu tiskové střediska, měl v puse žvýkačku a spokojeně se usmíval. Poté převzal cenu pro Muže zápasu od nevidomého fotbalisty a usedl za dlouhý stůl.

„Je důležité, že jsme začali výhrou a máme tři body. Nebylo to jednoduché utkání, což částečně způsobila i nervozita. Šlo o naše první utkání na MS, stálo nás hodně sil, abychom vyhráli. Samozřejmě je v naší hře hodně věcí, které musíme zlepšit. Ale jak jsem říkal, to hlavní je, že jsme vyhráli,“ prohlásil Lionel Messi.

Byla to každopádně upracovaná výhra. Argentině se nepovedl první poločas, ačkoliv se díky vlastnímu gólu Kolasinače dostala ve 3. minutě do vedení. Favoritovi nefungovala záložní řada a týmu chyběl pohyb. Messi byl často až příliš sám, a když se to snažil strhnout, ztrácel balony.

Po změně stran provedl kouč Alejandro Sabella dvě změny, mimo jiné poslal do hry třetího útočníka Gonzala Higuaína a vrátil se k zažitějšímu rozestavení 4-3-3, což přineslo zlepšení. Jihoameričané si začali vytvářet šance a v 65. minutě zvýšil Messi svým jednadvacátým gólem v posledních jednadvaceti utkáních na 2:0. A byla to jeho typická trefa. V rychlosti vnikl před vápno, kde si potáhl míč doleva a vystřelil k tyči. Maracaná zněl oslavný pokřik: „Mééééssi, Mééééssi.“

„Druhý poločas byl lepší. Více jsme drželi balon a měli šance. Jsem šťastný z výsledku i ze vstřeleného gólu. Byl velmi důležitý a rozhodl utkání,“ prohlásil rodák z Rosaria, který vstřelil na mistrovství světa svůj první gól od roku 2006, tehdy se trefil proti Srbsku a Černé Hoře.

S výkonem Argentiny ve druhé půli byl spokojený i Sabella. „Messi je nejlepší fotbalista na světě. Ale k tomu, aby předvedl, co umí, musí i on mít podporu od kolegů. A to se zlepšilo až po přestávce.“

Argentinu nyní čeká v sobotním duelu Írán.

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud