Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šok mezi atlety: Překážkář Svoboda a tyčkařka Ptáčníková se rozvedli!

Autor: ps

Prožívali atletickou idylku. Na závodech se podporovali, úspěchy i zklamání zvládali společně dvanáct let. Ale teď je konec! Překážkář Petr Svoboda (29) a tyčkařka Jiřina Ptáčníková (28) se rozvedli.

Před necelými dvěma lety měli na Zadově veselku. Slíbili si, že si zůstanou oddáni do konce života. Jenže přišel zkrat a manželství Svobody s Ptáčníkové se zhroutilo.

„Dvanáct let je skoro půlka života, to se nedá vymazat. Prožili jsme nádherné i těžké chvíle, Peťan se mi ze života neztratí,“ přiznala pro sport.cz nejlepší česká skokanka o tyči. Svěřila se, že téma rozchodu je stále citlivé. „Když se vidíme, je to těžké. Ale vždycky k sobě budeme mít nějakým způsobem blízko, i když už nebudeme manželé,“ dodala.

Spokojení novomanželé! Jiřina Ptáčníková a Petr Svoboda tvoří další sportovní pár, který si řekl ANO. Hodně štěstí!
Spokojení novomanželé! Jiřina Ptáčníková a Petr Svoboda tvoří další sportovní pár, který si řekl ANO. Hodně štěstí!

Krachu manželství nepomohlo ani Svobodovo zranění nohy, s nímž více než tři roky bojoval. Dokonce mu hrozila amputace! „Jířa se o mě strašně hezky starala, byla na mě milá. Starat se o někoho, kdo neměl chuť do života, bylo těžké. Uzavřel jsem se do sebe a schytalo to i naše manželství,“ mrzí muže, jenž se po zdravotních potížích opět dostal do formy a splnil limit pro mistrovství Evropy v Curychu.

Krize trvala delší dobu, ale teď už je po všem. „Manželství skončilo a je to několikanásobně horší než problémy s nohou. Bylo to nečekané,“ svěřil se Svoboda. Nějakou dobu spolu sportovci nemluvili, přesto se jejich vztah v posledních týdnech zlepšil. „Zezačátku to bylo náročnější, nekomunikovali jsme spolu. Teď už vycházíme vcelku v pohodě. Peťovi fandím, mám velkou radost, že se dokázal vrátit,“ řekla Ptáčníková.