Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

VIDEO: HRŮZA. Šampion NASCAR vyboural soupeře a pak ho přejel

Autor: spo

Po sobotním podvečeru už život Tonyho Stewarta, trojnásobného vítěze automobilové série NASCAR, nebude nikdy stejný. Americký závodník svým vozem usmrtil kolegu, který si s ním po trati běžel vyřídit účty.

Důvodem sváru byla Stewartova kolize s jiným jezdcem Kevinem Wardem, po které Wardova auto skončilo ve svodidlech.

Rozlícený dvacetiletý pilot, pro kterého závod díky proražené pneumatice předčasně skončil, ale takovýto způsob vyřazení z prestižního mítinku Empire Super Sprints series nehodlal přijmout a po trati se vydal svému katu domluvit.

Nepochopitelný risk ale stál Warda život. Jeden automobil minul, druhý také, třetí, který pilotal právě Stewart, ho ale srazil. Okruh Canandaigua Motorsports Park poblíž New Yorku se ponořil do smutku, Ward byl na místě mrtvý.

VIDEO: Podívejte se na tragickou nehodu


Vítěz šampionátu NASCAR Sprint Cup z let 2002, 2005 a 2011 stewart po tragické události zrušil účast v nedělním závodě ve Watkins Glen v New Yorku.

"Je to pro něj těžké, hodně emotivní," řekl Greg Zipadelli, sportovní ředitel stáje Stewart-Haas Racing, za kterou Stewart závodí. Třiačtyřicetiletý jezdec a podnikatel, který je zároveň majitelem týmu, byl u výslechu na policii. Žádné obvinění proti němu zatím vzneseno nebylo.