Květoslav Šimek
14. července 2014 • 12:55

VIDEO: Šílená nehoda! Takhle se zabil rakouský motorkář v Radvanicích

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smrtelná havárie předčasně ukončila závody Okruh Františka Bartoše v Ostravě-Radvanicích. Kolizi hned v prvním kole kategorie do 600 ccm nepřežil sedmadvacetiletý rakouský závodník Peter Benderle. Další čtyři jezdci – Zdeněk Sedlák, Martin Sedlák, Marek Zima a Roman Skoupý skončili zranění.



„Kriminalisté na místě vyšetřují okolnosti nehody, byli přizváni také znalci. Bude nařízena soudní pitva zemřelého,“ informovala hned po havárii tisková mluvčí severomoravské policie Gabriela Holčáková.

Benderle patřil k tradičním účastníkům závodů na přírodních okruzích. Podobně jako na nejslavnějším a nejnebezpečnějším motorkářském podniku Tourist Trophy na ostrově Man se jezdí mezi domy a stromy. V případě pádu je riziko zranění mnohem vyšší, než na uzavřených okruzích.

VIDEO | Pozor, záběry z hromadné nehody zobrazují smrt člověka!

K havárii v nejsilnější kategorii do 600 ccm došlo hned v prvním kole. Jeden z jezdců ve středu pole nezvládnul výjezd ze zatáčky a následovala hromadná kolize. Přestože pořadatelé začali okamžitě se záchranou jezdců a lékaři i hasiči byli na místě rychle, Benderleho zranění bylo fatální.

Takhle to vypadá na závodech Okruh Františka BartošeFoto Richard Temel (Motolevel.com)

Pořadatelé závody předčasně ukončili. Stejně jako před třemi lety při podniku Havířovský Zlatý kahanec na Těrlickém okruhu. Tehdy nehodu nepřežil zkušený irský motorkář Adrian McFarland (42 let). Jeho nehoda sice na první pohled nevypadala zdaleka tak dramaticky, bohužel v nemocnici těžkým zraněním podlehl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud