Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Senzace! Pavel Nedvěd bude PREZIDENT Juventusu, tvrdí v Itálii

Autor: Petr Němec

Až na trůn »Staré dámy«! Tam to dotáhl blonďatý kluk ze Skalné u Chebu. Pavel Nedvěd (42) bude podle italských médií jmenován novým prezidentem fotbalového Juventusu.

Pavel Nedvěd je rozeným šéfem... Teď bude šéfovat celému JuventusuFoto Barbora Reichová (Sport)
Do fešáckého křesla vládce ho nese palácová revoluce v italském megaklubu. Bude velký šéf! Číslo jedna! Il presidente!

Cena za věrnost

„Andrea Agnelli odchází řídit automobilku Ferrari. Novým prezidentem Juventusu se místo něj stane Pavel Nedvěd. Byl jedničkou na hřišti a bude jedničkou v klubové hierarchii,“ hlásají italské servery senzační zprávu. „Pavel je na tuto práci připraven. Je symbolem klubu a vůle nikdy se nevzdat,“ pravil o Grande Paolovi Agnelli.

Juventus za něj v létě 2001 zaplatil 1,6 miliardy korun a Pavel mu zůstal věrný až za hrob. Když byli v roce 2006 bianconeri za korupci vymeteni do II. ligy, odmítl utéct a mocní mu to nikdy nezapomněli. Výsledkem je superprestižní post, o němž se mu pod blonďatou hřívou ani nesnilo.

200 milionů ročně?

„Dám nohy na gauč a budu si spokojeně užívat zbytku života,“ plánoval Pavel sladké nicnedělání, když v květnu 2009 končil hráčskou kariéru, během níž vydělal kolem 2 miliard korun.

Jenže už o rok později byl ředitelem, a pak členem představenstva. A teď z něj bude prezident! Podle médií pod Apeninami by měl ve funkci pobírat roční ní gáži 200 milionů korun. Pohádka o tom, jak hoch z malé vísky k velkému štěstí přišel, pokračuje.

A reakce Nedvěda? "Je to jen spekulace italských médií, ke které se nebudu vyjadřovat," vzkázal ČTK prostřednictvím svého právníka Bronislava Šeráka.

Pavel Nedvěd s manželkou Ivanou a svými dětmi po posledním zápase za Juventus
Pavel Nedvěd s manželkou Ivanou a svými dětmi po posledním zápase za Juventus