Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Petr Záhrobský, otec lyžařky Strachové: Odmítl Šárčinu milost!

Autor: top

Tahle rodinná válka snad nikdy neskončí! Petr Záhrobský, otec nejlepší české slalomářky Šárky Strachové (29), odmítl její gesto soucitu a trvá na projednání obžaloby, podle níž svou dceru okradl o 10 milionů korun! Soud začne případ řešit 13. ledna.

Záhrobský byl loni v létě obžalován státním zastupitelstvím a hrozilo mu až 10 let za mřížemi za to, že na základě vyšetřování policie zpronevěřil 9 927 505 korun. Z většiny šlo o peníze, které Šárka v letech 2007 – 2009 vydělala na závodech, a které její otec bez jejího vědomí vybíral v rakouských bankách.

Jenže v srpnu Šárka nechala trestní stíhání zastavit. „Před třemi lety jsem cítila obrovské zklamání a s trestním oznámením jsem souhlasila. Od té doby jsem ale ušla velký kus cesty, tři roky staré pocity jsou pryč a zůstal jen soucit,“ vysvětlovala Šárka v létě.

Jenže Záhrobský, který se s ní před pěti lety po předchozí úspěšné spolupráci rozešel ve zlém, nyní nechal případ obnovit. „Obviněný prohlásil, že výslovně trvá na projednání věci. Předseda soudního senátu proto nařídil hlavní líčení,“ řekla ČTK mluvčí soudu Markéty Puci.

Podle ní ale Záhrobskému už nehrozí žádný trest, i kdyby byla prokázána jeho vina! Riskuje tak pouze fakt, že bude muset své dceři zpronevěřených deset milionů vrátit. Přitom Šárka se s nimi už dávno rozloučila.

„Tahle kauza nikdy nebyla o penězích. A pro Šárku skončila ve chvíli, kdy se rozhodla dát souhlas se zastavením trestního stíhání, což se projevuje i na jejích výsledcích,“ řekl Blesku Karel Tejkal, mediální zástupce Strachové, která před týdnem po pěti letech znovu skončila ve Světovém poháru na stupních vítězů. „Učinila gesto odpouštění, dál k tomu nemá co říct,“ dodal Tejkal s tím, že bronzová medailistka z OH ve Vancouveru a mistryně světa z roku 2007 využije svého práva u soudu nevypovídat.

Šárka Strachová opět útočí na stupně vítězů
Šárka Strachová opět útočí na stupně vítězů