Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Ostravský špion Marek Malík o Finech: Zná recept na zázrak!

Autor: as

Řečí čísel není co řešit: Finové jsou na mistrovství světa ve všech ohledech lepší a měli by dnešní čtvrtfinále vyhrát. Ale český »špion« Marek Malík (39) odhalil jejich slabiny!

Vyjma úspěšnosti střelby trumfují Růžičkovy hochy ve všem. Přesilovky, oslabení, statistiky brankářů, vylučování, úspěšnost na buly... Postoupit přes ně by se tedy rovnalo zázraku!

„Finové jsou disciplinovaní, trpěliví, drží se taktiky celých 60 minut. Hodně silný soupeř,“ řekl Malík. Bývalý reprezentační obránce fungoval v Ostravě jako jeden ze skautů nároďáku, celý týden šmíroval Finy. I jeho nejvíce uchvátil gólman Rinne. „Je neskutečný, co vidí, to prostě chytne. Recept? Křížná přihrávka a střela z první nahoru,“ usmál se a vyzdvihl i ofenzivní trio Jokinen, Donskoi, Kemppainen.

Ale zná i slabiny! „Překvapilo mě, jak jsou Finové pasivní při oslabeních. Toho bychom mohli využít,“ pravil Malík. Jenže statistika říká další krutou pravdu, Finové ještě na MS nedostali v oslabení branku!

Nezbývá tedy, než využít šestého hráče, kterým jsou fantastičtí čeští fanoušci. Růžičkovu partu musí hnát dopředu více než jindy a doufat, že se zázrak opravdu stane…

Statistiky Česko vs. Finsko

11% úspěšnost střelby 10%
22%
přesilovky 24%
76%
oslabení 100%
88%
brankáři 95%