Tomáš Vrábel
13. května 2015 • 14:35

Špaček: Kolem Jardy chodíme po špičkách, snad dá bolest stranou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Start Jaromíra Jágra ve čtvrtečním čtvrtfinále domácího mistrovství světa je sice nejistý, ale pravděpodobný. Bolest přitahovače kyčelního kloubu, kvůli které nedohrál úterní utkání se Švýcarskem, by měla odeznít. „Věřím, že své tělo zná tak dobře, že se dokáže připravit, tu bolest dá na stranu a podá co nejlepší výkon,“ přiznal asistent trenéra Jaroslav Špaček.



Jágr odstoupil v polovině první třetiny generálky na čtvrtfinále. „Jeho stav je v rukou profesora Pavla Koláře, my kolem něj chodíme po špičkách a přejeme si, aby byl v pohodě. A pan profesor Kolář k tomu vynakládá veškeré úsilí, věřím, že bude v pořádku,“ ujistil Špaček.

„Když si Jarda ulevil a nedohrál, tak se asi sám připravuje na to čtvrtfinále, které bude nejdůležitějším zápasem sezony. Jestli to tak cítí, že potřeboval slézt z ledu, tak věřím, že se připraví a hrát bude,“ dodal asistent hlavního kouče Vladimíra Růžičky.

Po odstoupení Jágra viděl Špaček v ofenzivě českého týmu mezery. „Útočníci po sobě začali koukat, kdo vezme roli lídra,“ přiznal. „Kuba Voráček se toho pak zhostil opravdu výborně a šel do toho, ale chyběli mi tam hráči, kteří v tu chvíli měli zapnout a hrát na větší obrátky a nespoléhat se na to, že Jarda Jágr nás zachrání,“ přiznal někdejší obránce.

Jaromír Jágr nastupuje na led po boku Romana Červenky
Jaromír Jágr nastupuje na led po boku Romana Červenky

Jágrova role? Mladší hráči potřebují taťku, tvrdí Kysela
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud