Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Útok před MS! Na sexy brankářku Hope Solo vytáhli v Americe špínu

Autor: pta

Na mistrovství světa ve fotbale žen se chystá do akce nejsledovanější hvězda. Brankářka USA Hope Solo to ale nebude mít lehké. Do utkání proti Austrálii nastoupí ve chvíli, kdy se na veřejnost dostaly detaily o domácí hádce, po které ji loni v domě její sestry zatkli policisté a strávila tři dny ve vazbě.

V ženském fotbale je hvězdou srovnatelnou s Davidem Beckhamem . Oproti mužskému protějšku má však Hope Solo jednu velkou nevýhodu. Poněkud divokou image. Ještě loni to vypadalo, že bude muset na účast na o víkendu zahájeném MS zapomenout.

Policie ji zatkla za útok na svou sestru a synovce. Po třech dnech byla propuštěna a na začátku roku také zproštěna obvinění z domácího násilí. Jenže celá kauza ještě není u konce. Naposledy americký kanál ESPN zveřejnil v dokumentu detaily o agresivním chování opilé dvojnásobné olympijské vítězky.

Gólmanka americké reprezentace Hope Solo nafotila odvážné snímky
Gólmanka americké reprezentace Hope Solo nafotila odvážné snímky

„Ty jsi ale svině. Bojíš se mě, protože víš, že kdybych na sobě neměla pouta, nakopala bych ti zadek,“ řvala údajně Solo na jednoho ze zasahujících policistů. Když byla požádána, aby si sundala řetízek, dalšímu zasahujícímu policistovi se zase vysmála: „Ty víš, že stojí víc, než si vyděláš za celý rok.“

Klidu v americkém týmu podobné zprávy určitě neprospívají. Solo ale vypadá jako nepoučitelná fotbalová rebelka. Vždyť v lednu byla na měsíc z reprezentace vyloučena poté, co se chovala agresivně k policistům, kteří zatýkali jejího manžela za řízení v opilosti.

„Jsem ráda, že moje hráčky nemají stejný životní styl mimo hřiště,“ podotkla trenérka německé reprezentace Silvia Neidová.

Ve Spojených státech spíš vzbudilo rozruch podivné načasování zveřejnění celé nahrávky. “Pro všechny je to stará zpráva. Teď bychom se měli soustředit na to, co Hope Solo chce udělat, aby byla na turnaji úspěšná,“ zlobila se Leslie Osborneová, která se Solo dřív za americkou reprezentaci hrála.