4. června 2015 • 17:25

Mladí sparťané se připravují na Ligu mistrů, čeká je finále v Berlíně

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chelsea, Lazio Řím, Atlético Madrid, nebo Schalke 04. Taková konkurence čeká mladé fotbalisty Sparty na turnaji v Berlíně, kde si vyzkoušejí prostředí profesionálního fotbalu. Bez ohledu na výsledek se dočkají krásné odměny, navštíví totiž finále Ligy mistrů.



Sparťanský trenér Roman Mrázek vezme s sebou do Berlína na turnaj hraný v rámci projektu Fotbalem k přátelství i své dva klenoty, tedy Adama Hložka a Matyáše Kozáka, kteří dohromady nastříleli v dosavadním průběhu ligy čtrnáctiletých více než sedmdesát branek. Nový Rosický a Lafata?

„Kluci se zdravě hecují, ale důležité je, že skvěle pracují pro tým a jsou kamarádi.  A o to přeci ve fotbale jde, ne? Přátelství je totiž jednou z hlavních myšlenek projektu Fotbalem k přátelství,“ chválí Mrázek.

Jak si mladíci povedou, bude pečlivě sledovat i nejvyšší vedení Sparty.

„Je důležité, aby se kluci potkávali s mezinárodní konkurencí, posiluje je to, pomáhá a zároveň si mohou vyzkoušet, že navzdory soupeření na hřišti, jsou přátelství a vzájemný respekt tím nejdůležitějším. A třeba za pár let z těchto kluků vyrostou další Láďa Krejčí nebo Venca Kadlec, “ povzbudil mladíky před turnajem trenér sparťanského áčka Zdeněk Ščasný.

V Berlíně se také bude předávat pohár devíti hodnot. Ten je určen klubu účastnícímu se letošního ročníku Ligy mistrů a o jeho zisku rozhodují samy děti na Fotbalovém fóru na základě sociálních aktivit samotného klubu.

Pohár navrhl známý německý designer Achim Ripperger a spojuje v sobě přátelství, rovnost, férovost, zdraví, mír, oddanost, vítězství, tradici a čest.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud