Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Slavii hrozí kvůli dluhům 170 milionů korun bankrot: Budovali chlév!

Autor: nem, vba

Finanční i fotbalový chlév ve Slavii začal před šesti lety »budovat« tandem bafuňářů Rosen – Doležal. Dnes si mne ruce, že spadl na hlavy jejich podobně vykutáleným následovníkům.

Zoufalí fans sešívaných proklínají jména Řebíček, Kusý a Kisel. Bezmocně a se skřípěním zubů přihlížejí jak bývalý generální manažer – vykuk Kusý žene jejich milovaný klub do insolvence. Slavia dluží bez pár drobných 170 milionů korun, z toho 11,5 milionu po splatnosti. Podle verdiktu soudu nesmí nakupovat ani prodávat hráče a musela talárům předložit zprávu o svém hospodaření. Smolné knihy středověku jsou proti tomu, co v ní stojí, pohádky na dobrou noc.

Aleš Řebíček

Stále ještě oficiální majitel klubu. Ve snaze se ho za každou cenu zbavit, nechal lidi pod sebou řádit jako černá ruka.

Adam Řebíček

Alešův brácha. Ve funkci finančního ředitele by měl mít přehled o každé kačce, jenže coby bývalý policista prodělal kalhoty.

Karol Kisel

Šel jako sportovní ředitel na ruku ruským investorům, kteří klub nakonec nekoupili. Co po něm zůstalo? Vyhazov kouče Koubka, nesmyslná instalace Nizozemce Pastoora (Slavia mu dodnes visí 1 113 754 Kč), měsíční plat 585 000 pro záložníka Boudjemuu. Ten už je také pryč...

Zbyněk Kusý

Morová rána. Ve funkci generálního manažera byl v období květen 2012 – červen 2013.

Jak se také v Edenu nakládalo s penězi

Sledování ducha

Ředitel Karol Kisel jel do Vídně sledovat hráče Rapidu Floridaye Kallyze. Fotbalista toho jména tam vůbec nehrál a Kiselova cesta stála 8 697 korun.

Hnojivo a lajny

Ach ten, hnůj... Slavia už po splatnosti dluží jedné firmě za dodávku hnojiva na trávník a lajnovací barvu 194 768 korun.

Ani věnec na hrob...

Činovníci Slavie v úctě položili věnec na hrob svého bývalého trávníkáře. Za věnec dodnes dluží 5000 korun.

Projekt z »perníku«?

Jistá pardubická společnost si od dob panování expardubického hokejového dovedy Kusého v Edenu nárokuje 254 100 Kč za jakousi projektovou studii.

Dluží i za holky

Slavia zatáhla do své kolonky: Nedali jsme i tři hráčky z konkurenčního klubu. Dluží Spartě za jejich hostování 60 510 Kč.