Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kiki a Maki se neloučí jen na beachvolejbalovém kurtu: Rozdělil je trenér!

Autor: zal, ps

Začalo to ve 4. třídě základní školy, když spolu Markéta Sluková a Kristýna Kolocová usedly do lavice. Teď, po 17 letech, se vše proměnilo v trosky. Jak partnerství zpod sítě, tak i velké přátelství. A vše má na svědomí jejich trenér, ten je rozdělil!

Zvěsti o trpkém rozchodu úspěšného páru včera potvrdily samy beachvolejbalistky. „Je to radikální a bolestivé rozhodnutí. Pro všechny a pro mě obzvlášť, protože to definitivní rozhodnutí vzešlo ode mě. Já si ale za tím stále stojím,“ pronesla Markéta při emotivním setkání. I když vlna veder už opadla, dusno v sále bylo takřka hmatatelné. A slzy na krajíčku.

Trenér dal nabídku za zády

Jenže původ, proč se nejúspěšnější ženský beachvolejbalový pár roztrhnul, jde na bedra jejich trenéra Simona Nausche! „V pátek ráno jsme měly mít trénink s naším koučem Martinem Tichým, ale ten skončil dřív, než začal. Bára (Hermannová) nám oznámila, že před časem dostala nabídku od Nausche hrát s jeho snoubenkou Markétou Slukovou, a že se rozhodla tu nabídku přijmout. Byli jsme postaveni před hotovou věc,“ řekla pro deník Sport Martina Bonnerová, která je tak v současnosti také bez parťačky. Skóre je kruté, rozešly se hned dva nadějné páry!

Úspěšný pár končí: Kolocová chtěla pokračovat, ale Sluková byla proti
Video se připravuje ...

Donedávna byly Kiki a Maki nerozlučnou dvojkou, nejlepší kamarádky ze základky, pátý pár z olympiády a holky z plakátu. Plážový volejbal spolu hrály 10 let, u nás je znal snad každý. S tím je ale konec!

Sluková: Nemáme kam růst

„Dosáhly jsme našeho limitu, už nemáme, kam růst,“ postavila si hlavu Markéta. Kristýna byla proti. Podle ní měly ještě vydržet. „Já se snažila volit cestu pokračování. Markéty rozhodnutí bylo jiné a najít v tu chvíli řešení nešlo,“ objasnila ta, co rozpadem ztratí víc. Je menšího vzrůstu a těžko bude hledat novou českou parťačku světové úrovně.

Končí letité přátelství… „Za mě to určitě bude chtít nějaký čas, protože v téhle chvíli šlo kamarádství stranou. Myslím, že teď to na kafe nebude a jestli to bude za měsíc, rok, nebo pár let, to těžko říct,“ líčila zklamaná Kiki. „Kristýna to prostě nechtěla, bylo to z mojí hlavy. Já doufám, že spolu budeme moct i nadále kamarádit, že tohle pomine,“ přála si Markéta, jako by prosila o odpuštění. Dočká se ho někdy?

Krásky Kiki a Maki: Líčit se? Maximálně si vyčistíme zuby
Video se připravuje ...

Kristýna Kolocová (vlevo), kouč Simon Nausch a Markéta Sluková na otevřeném tréninku
Kristýna Kolocová (vlevo), kouč Simon Nausch a Markéta Sluková na otevřeném tréninku