27. července 2015 • 16:38

Terry: Neudělám to, co Čech. V Anglii budu hrát jen za Chelsea

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdy neudělám to, co Petr Čech a Frank Lampard. To slibuje fanouškům kapitán Chelsea John Terry. V klubu ze Stamford Bridge chce odehrát ještě další dva roky a trvá na tom, že v žádném jiném anglickém klubu si v Anglii nekopne. „Zůstanu věrný Chelsea, bude mým jediným klubem v Anglii,“ vyhlašuje čtyřiatřicetiletý obránce.



Terry je realista a ví, že může přijít chvíle, kdy by s ním už Chelsea přestala počítat, věk nejde zastavit.

„Když to půjde, rád budu za Chelsea hrát. Ale pokud budu cítit, že už se mnou klub nepočítá a já mu nebudu moc dát to, co čeká, určitě bych v kariéře nepokračoval v Premier League,“ řekl zkušený stoper. „O Vánocích mi bude pětatřicet, takže věřím, že v Chelsea ještě několik let vydržím,“ přeje si.

Kapitán týmu ze Stamford Bridge je zvyklý nastupovat v základní sestavě, ale tuší, že může přijít chvíle, kdy se promění v náhradníka a přednost od manažera Mourinha dostanou jiní. On je ale připraven tuhle roli přijmout.

„Myslím, že to zvládnu,“ řekl Terry s odkazem na poslední sezonu Petra Čecha a Didiera Drogby v týmu „blues“, kdy byli zmínění hráči připraveni pomoci týmu z lavičky a vždy byli stoprocentně prospěšní.

Mourinho? Můj fotbalový táta

„Není pochyb o tom, že samozřejmě chci hrát, to je přece naprosto přirozené. Je těžké zvykat si na něco jiného. Ale třeba Petr Čech ukázal, jak se chová pravý profesionál. Dával fotbalu všechno a byl týmu prospěšný,“ složil poklonu českému reprezentantovi, jenž po sezoně ale odešel z Chelsea do Arsenalu. Touhle cestou by se prý Terry nevydal.

Třeba i kvůli skvělému vztahu s koučem Mourinhem. Oba muži se znají jedenáct let.  „Věřím, že když budu mít formu, budu hrát. A když se mi nebude dařit, nebudu určitě nikomu vyčítat, že půjdu ze sestavy a šanci dostane někdo další. Trenér se ke mně choval vždy fantasticky, je to takový můj fotbalový táta a já mu dlužím strašně moc,“ svěřil se Terry.

Je připravený prát se o místo v sestavě. I když z ní zkušení starší hráči mizí jako třeba Drogba, Čech a Lampard. „Nikdy mě ani nenapadlo, že budu poslední, kdo tady z téhle party zůstane,“ přiznal.

Terry se ale nebojí toho, že by v Chelsea scházely osobnosti. „Jsou tady přece Cesc Fábregas, Thibaut Courtois , Gaz Cahill,“ nebojí se příští sezony obránce. Samozřejmě si všímal toho, jak konkurence utrácela desítky milionů liber za posily. „Museli to udělat, v minulé sezoně jsme dominovali. V téhle sezoně to bude velká bitva, ale my zase chceme být nejlepší. Soupeři budou hladovější, budou nás chtít porazit.“

Kapitán Chelsea John Terry je populární všude po světě. Autogramy fanynkám rozdával i v Číně.
Kapitán Chelsea John Terry je populární všude po světě. Autogramy fanynkám rozdával i v Číně.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud