Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tragédie v Anglii! Ragbistka (†23) nechtěla ošetřit, za měsíc pak umřela

Autor: tej

Obrovské neštěstí potkalo ženský ragbyový tým Longton RUFC. Mladá talentovaná hráčka Sarah Chesterová zemřela loni v listopadu na poranění mozku. Soud nyní zhodnotil pitvu a lékařské zprávy a potvrdil, že zemřela na následky úrazu v ragbyovém zápasu.

"Sarah byla váženou členkou našeho týmu a to nejen jako hráčka, ale také jako člověk. Byli jsme šokováni a hluboce zarmouceni, když jsme se dozvěděli o její smrti. Upřímnou soustrast její rodině a přátelům," vydal manažer týmu Jez Moss zprávu krátce po jejím úmrtí.

Třiadvacetiletá Sarah se zranila vloni v říjnu během utkání, kdy si stěžovala na bolest klíční kosti. Nechtěla se však nechat ošetřit. Studentka sociologie sportu na univerzitě Loughborough si začala po několika týdnech stěžovat na bolest hlavy a nechala se odvézt do nemocnice. Tam zjistili, že prodělala několik mrtvic, které způsobil náraz do hlavy.

Její stav se však začal zhoršovat, nakonec skončila na přístrojích na podporu životních funkcí. 21. listopadu následkům zranění podlehla. "Může to být důsledek počátečního nárazu do hlavy," uvedl při vyšetřování neurochirg Simon Shaw.

Smrt způsobilo několik infarktů, ale prvotní spouští byl úder do hlavy o měsíc dřív. Soud se nyní nechal slyšet, že zranění ze hry způsobilo poškození tepny, kde se utvořila sraženina, která se následně uvolnila.

"Nepřekvapuje mě, že se nenechala ošetřit a pokračovala po úrazu v normálním životě. Vždycky to byla bojovnice a oddaná sportovkyně," nechala se slyšet sekretářka klubu, ve kterém Sarah ve volném čase trénovala mládež.