Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bitva o 17 milionů! Po smrti Kusého (†49) jsou ve hře pozemky Slavie

Autor: Tomáš Pokorný

Zítra ho pohřbí. Pitva potvrdila, že Zbyněk Kusý (†49) zemřel bez cizího zavinění. Otázkou zůstává, jak po jeho smrti dopadne bitva o 17 milionů, které nárokoval fotbalové Slavii.

Kusý po Slavii požadoval zpětné zaplacení 12,9 milionu korun za svou roční práci ve funkci manažera v letech 2012–2013. Částka však i s úroky z prodlení narostla na téměř 17 milionů, o které se někdejší manažer hokejového nároďáku a extraligových Pardubic se Slavií soudil.

Exekuce!
Blesk však zjistil, že Kusý peníze zároveň vymáhal i cestou exekučního řízení! To bylo dle výpisu z katastru nemovitostí zahájeno letos v únoru a vztahovalo se na pozemky o rozloze 1509 metrů čtverečních, které Slavia vlastní v těsném sousedství fotbalového stadionu v Hlučíně (zakoupila je v roce 2009, když tamní klub ve druhé fotbalové lize figuroval jako slávistické »béčko«).

V březnu byl dokonce vydán příkaz k jejich prodeji. „Pohledávka nyní přejde na dědice, který nebo kteří převezmou roli věřitele,“ řekl Blesku právník JUDr. Pavel Novák. Dědit by měl Kusého bratr Martin.

Jak už Blesk informoval, součástí pozůstalosti bude také byt ve Skutči u Pardubic a pozemek za cca 2 miliony korun, který Kusý prodal v den své smrti minulou středu 18. listopadu.

Otázkou zůstává, zda Kusého bratr dědictví neodmítne. Spekuluje se totiž, že někdejší manažer mohl mít i vysoké dluhy. Podle právníka Pavla Nováka by pak pohledávku vůči Slavii získal stát jako tzv. odúmrť. „A za případné dluhy by pak stát ručil jen do výše dědictví,“ dodává Novák.

Zabila ho vážná nemoc?

Nikoli ve čtvrtek, jak zněly prvotní informace, ale už ve středu zemřel minulý týden Zbyněk Kusý. Vyplývá to z parte, které zveřejnily hokejové Pardubice. Právě v tamním krematoriu proběhne zítra od 13:00 hodin poslední rozloučení.

Pohřeb umožnily výsledky pitvy, které potvrdily, že Kusý zemřel přirozenou smrtí. Podle informací Blesku však příčinou nebyl infarkt, jak se spekulovalo, ale nemoc, o níž Kusý podle všeho neměl tušení. Že by vrozená vada srdce?

MOMENT: Minuta ticha za Zbyňka Kusého v Pardubicích
Video se připravuje ...

Se svojí poslední oficiální přítelkyní se Zbyněk Kusý naposledy ukázal na vyhlášení ankety Zlatá hokejka 2012.
Se svojí poslední oficiální přítelkyní se Zbyněk Kusý naposledy ukázal na vyhlášení ankety Zlatá hokejka 2012.