Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Divá Bára zase řádila! Strýcová kopla do mikrofonu a zbourala reklamu

Autor: as

Třískala raketou, pumpovala pěstmi, kopla do mikrofonu a zbourala reklamní panel. Tenisová rebelka Barbora Strýcová (29) byla znovu v ráži! Vyplatilo se, na Australian Open postoupila do 3. kola.

S věkem že je klidnější? Ani náhodou! Strýcová znovu dostála své přezdívce »Divá Bára«. V grandslamovém Melbourne vytasila na Američanku King tradiční kopu emocí, občas rozřízla vzduch i nějaká ta nadávka. „Já si prostě neumím ulevit normálním slovem. Lepším se, ale někdy mi škodí, když jsem moc emotivní,“ přiznala.

Emoce k Barboře Strýcové prostě patří
Emoce k Barboře Strýcové prostě patří

Kdepak, tohle nebylo z úpalu, Bára je prostě živel. Ale právě proto ji fanoušci milují! „Báro, zůstaň svá! Nám se to líbí!“ píší jí na sociální sítě. Na kurtu se zase honila za každým míčkem, párkrát skončila na zemi. Dokonace zakopla o ruchový mikrofon a při pádu rozbourala reklamní panel...

„Strašně těžký zápas, jsem hrozně ráda, že jsem to zvládla,“ vydechla česká bojovnice po výhře 7:6, 6:4. Teď ji čeká hvězda Muguruza. „Nesmím se z ní podělat,“ usmála se.

I po šokujícím středečním výpadku Kvitové má český tenis mezi 32 nejlepšími hráčkami 3 zástupkyně. Strýcovou doplnily Karolína Plíšková a senzačně i Denisa Allertová, která zničila nasazenou Němku Lisicki.

Mezi muži ukončil jízdu kvalifikanta Radka Štěpánka Švýcar Wawrinka, kterému se teď může pomstít další Čech Lukáš Rosol . Berdych postoupil ve čtyřech setech přes Australana Kyrgiose.