21. července 2010 • 10:46

Televize má problémy kvůli nadávající Strýcové

Autor: pla
Vstoupit do diskuse
42
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jindy se na téhle úrovni řeší nemravný film běžící před desátou hodinou večer. Teď má ale Česká televize problémy s Radou pro rozhlasové a televizní vysílání kvůli tenistce Barboře Záhlavové-Strýcové. 39. hráčka světa byla hodně vulgární v přímém přenosu finále pražského turnaje, nelíbilo se to divákům, kteří si hned vzápětí Radě stěžovali.



Barbora Záhlavová-Strýcová je velmi impulzivní tenistka. Když se jí nedaří, bývá na sebe hodně ostrá. Během nedělního finále pražského turnaje ECM Prague Open proti Maďarce Agnes Szavayové se o tom přesvědčili i čeští fanoušci.

Takhle se tenistka odvázala v přímém přenosu:

Česká tenistka Barbora Záhlavová Strýcová se pořádně rozčertila na turnaji Prague Open
Video se připravuje ...

 

Na konci třetího setu si k sobě naštvaná hráčka zavolala svého kouče a zároveň manžela Jakuba Záhlavu. Nebyla by z toho žádná aféra, kdyby Záhlava zrovna neměl na triku připnutý mikroport od České televize, která duel vysílala.

Barbora Záhlavová-Strýcová došla na turnaji ECM Prague Open až do finále. Barbora Záhlavová-Strýcová došla na turnaji ECM Prague Open až do finále.Foto Reuters

Komentátor přenosu Marek Svačina ztichnul, aby diváci slyšeli rozhovor hráčky s trenérem. A nestačil se divit. Záhlavová-Strýcová nahlas nakvašeně spustila: „Prostě mě mr.. v hlavě!“ O své soupeřce pak vyřikovala: „Já na ní se.., mě nezajímá!“

Protože zápas běžel na obrazovce v neděli odpoledne, hned po víkendu obdržela Rada pro rozhlasové a televizní vysílání stížnost. Takové výrazy před desátou hodinou večerní byly pro několik diváků nepřijatelné.


„Rada to projedná na svém nebližším zasedání, které se koná 3. srpna. Pokud se jedná jen o výskyt vulgarismů mezi 6. a 22. hodinou, pak hrozí provozovateli vydání upozornění na porušení zákona,“ řekla pro server idnes.cz Vilma Hušková z Rady pro televizní vysílání.

Nápad s mikroportem každopádně nevzešel od České televize, nýbrž od mezinárodní tenisové federace ITF, která chtěla takto pražský turnaj zatraktivnit. Dočkala se ovšem "atraktivity", se kterou zřejmě nepočítala.

Záhlavová-Strýcová je při svých zápasech plná emocí pokaždé, problémy spojené s jejím nedělním vystoupením ji ale mrzí. "Projevovala jsem se tak, jak bych neměla. Ale jsem už taková."

Takhle se vzteká Barbora Záhlavová-Strýcová.
Takhle se vzteká Barbora Záhlavová-Strýcová.

Vstoupit do diskuse
42

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud