Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sudí se pustil do Berbra a Pelty. Za protest ho odvolali z přeboru

Autor: nem

Tak tohle vyžaduje zásobu statečnosti a rozhodčí Pavel Řihák ji očividně má! Pustil se do vzpoury proti fotbalové vrchnosti.

Přijít do zápasu Nivnice – Buchlovice na lajnu s praporkem a mít na zádech nápis » Berbr Pelta ven,« to je tedy odvaha. Řihák se jím vyzbrojil na protest proti praktikám předsedy FAČR Miroslava Pelty (51) a »Richelieua« české kopané Romana Berbra (61).

„Nešlo o žádnou recesi ani legraci. Vyjádřil jsem svůj názor. Rozhodl jsem se, že to udělám takhle veřejně,“ pověděl Blesku Řihák. „Mluví se o tom, že ministr pan Babiš má vlastnictvím Agrofertu střet zájmů, a pan Pelta ho jako majitel Jablonce nemá?“ upozornil na starou známou ostudu. „Zavedlo se placení poplatků za členství ve svazu. Hráči si je uhrazují sami, protože kluby by to finančně ničilo, to se mi také nelíbí,“ vysvětlil v civilu elektromontér Řihák.

A už za svůj nebojácný vzdor pyká. Včera měl ve zlínském kraji rozhodovat mač okresního přeboru Bánov – Havřice, ale byl z něj odvolán. „Ano, bylo to za ty nápisy. Mám až do vyřešení případu zastavenou činnost a počítám s tím, že můžu ve fotbale skončit,“ tuší Řihák.

Vzdor na zádech arbitra Pavla Řiháka.
Vzdor na zádech arbitra Pavla Řiháka.