Jakub Dvořák
11. dubna 2016 • 04:55

Sparta sbírá síly. Mladíci budou do počtu, řešil se i Lafata v obraně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty zvládli nedělní dohrávku s Příbramí (2:1) a nyní už mohou myslet na domácí odvetu čtvrtfinále Evropské ligy proti Villarrealu. Do ní půjde letenský kádr ve čtvrtek značně osekaný kvůli kartám a zraněním. Dokonce se objevily zvěsti, že by se v obraně mohl objevit útočník David Lafata, to však trenér Zdeněk Ščasný vyvrátil. „Mám nad čím přemýšlet,“ řekl pobaveně, ale vzápětí dodal. „Nechám to na hráčích, kteří mají předpoklady bránit a doplním tým vybranými hráči z dorostu.“



Vykartovaný je Brabec s  Costou , zraněni jsou Jiráček, Mazuch Holek , Zahustel i Vácha . „Představu o sestavě už nějakou mám. U některých doufám, že by mohli být alespoň na lavičce,“ plánoval sparťanský trenér a přiznal, že doplní tým vybranými hráči z dorostu.

„Vylučuju start Maria Holka s Ondřejem Mazuchem. Doufám, že se může vrátit Petr Jiráček a v pohotovostním režimu se může objevit na lavičce Ondřej Zahustel. Při dobré konstelaci možná i Lukáš Vácha,“ vyjmenovával Ščasný sparťanskou marodku a její vyhlídky směrem ke klíčové bitvě.

Před zápasem s Příbramí se dokonce objevovaly zvěsti, že by post druhého stopera mohl obsadit útočník David Lafata . To však Ščasný vyvrátil. „Takové spekulace jsou?“ zeptal se na pozápasové tiskové konferenci. „To já slyším prvně. Je to pro mě překvapení, ale dostal jsem brouka do hlavy. Mám nad čím přemýšlet,“ smál se.

Stav kádru Sparty před Villarrealem

Vykartováni: Brabec, Costa
Zraněni: Vácha, Zahustel, Holek, Jiráček, Mazuch
Nemůže nastoupit: Šural

Pak ale zvážněl. „O tom jsem opravdu neuvažoval. Spíš bych to nechal na hráčích, kteří mají předpoklady bránit. Zkoušet tohle s Villarrealem, by mohla být sebevražda, ale mohlo by to být samozřejmě i jinak,“ řekl Ščasný.

Útočník Roman Bednář při zápase na Spartě
Útočník Roman Bednář při zápase na Spartě

Přiznal, že tým doplní hráči z úspěšného dorosteneckého výběru, který kraluje domácí soutěži. „Z juniorky vzít hráče nemůžeme, nesplňují kritéria, takže sáhneme do dorostu a doplníme jím kádr. Postavit však jeho hráče do takového zápasu, by bylo pro ně strašně složité. Že by některý z nich nastoupil, to nepředpokládám,“ uvedl úvahy o nasazení mladých hráčů na pravou míru.

Příjemnou zprávou pro něho jsou výkony Tiémoka Konatého. Ten ve Španělsku nastoupil v záložní řadě a proti Příbrami na pravém kraji obrany a na obou postech nezklamal. „Dnes i proti Villarrealu hrál výborně. Výborně bránil a podporoval útok. Navíc přihrál na gól,“ vyzdvihl jeho výkon sparťanský trenér a dodal, že je jednou z variant pro složení obranné řady ve čtvrtečním zápase.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Příbram 2:1, obrat dokonal v závěru Lafata
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud