Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Matematik Limberský má rád i historii: Výplatu spočítám na počkání!

Autor: iSport.cz

Matematika a historie. Tyhle koníčky k plzeňskému raubířovi Davidu Limberskému nepasují. Pro fanoušky je to spíš notorický průšvihář. V rozhovoru pro MF Dnes český reprezentant vypráví nejen o svých úletech, ale i o tom, co má rád a čím vyplňuje volný čas. „Mám rád kamarády, rodinu a taky matematiku nebo historii,“ překvapí český reprezentant. Sám sebe přitom charakterizuje jako pohodáře.

Dobře ví, že obrázek, který si o něm udělají fanoušci díky jeho průšvihům, vypadá jinak než ten, co je spojený s milovníky počtů nebo snad důležitých historických dat. V MF Dnes se snaží kontury jeho pověsti posunout příznivějším směrem.

„Vím, že to asi zní zvláštně. Neříkám, že mám akademické znalosti. Ale počty mám na tuty,“ pochlubí se. „V šatně každému spočítám výplatu na počkání,“ usmívá se David Limberský .

Plzeňský kapitán David Limberský prozradil, že mezi jeho koníčky patří matematika a historie.
Plzeňský kapitán David Limberský prozradil, že mezi jeho koníčky patří matematika a historie.

A stejně zapálený je i do historie. Ne nijak dávné, ale poslední století, to je jeho parketa. „Rád se vrtám v 19. a 20. století, zajímám se o světové války, sjíždím příběhy Slavné dny, které běží na stream.cz. Já vážně nejsem ujetej,“ snaží se svůj fotbalový obraz posunout do normálu Limberský.

Připouští, že průšvihů má na triku nepočítaně, i když z toho, co se povídá, je prý pravda sotva třetina.

„Jsem paličák, důležité věci si moc nepřipouštím k tělu a většinou musí být po mém. I na hřišti. Kdybych byl hodnej, nejsem tak dobrej,“ nabízí vysvětlení pro své chování. „Totéž platí pro celou Plzeň. Být svatoušci, nejsme čtyřikrát mistři a já nejedu podruhé na Euro.“

Sparta - Plzeň: Jiráček nepodal ruku Limberskému, Costa ignoroval Petrželu
Video se připravuje ...

Příbram – Plzeň: Gól Limberského na 0:1. Slavil kontroverzně jako řidič!
Video se připravuje ...