Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Srniček (†47) spustil v knize ostrou zpověď: Manželka mě podvedla s lyžařem!

Autor: top

Na nevěru přišel na konci minulého roku zesnulý gólman Pavel Srniček (†47) manželce Pavle v době, kdy dostal šanci zakončit v milovaném Newcastlu kariéru. Vše popsal strhujícím způsobem v knize, která na českém trhu vychází v pondělí!

„Tou dobou jsem na Pavle pozoroval změnu. Stěžovala si, že se celý život řídí podle mě a nemůže se věnovat tomu, čemu by chtěla. Několikrát se mi zmínila, že ji láká zkusit lyžování. Kolem Vánoc jela lyžovat do Itálie s kamarádem mého bratra Milana, instruktorem lyžování. Předtím jsem se s ním jednou setkal. Týden u mě bydlel v Newcastlu, když za mnou s Milanem přijeli na návštěvu. Vzal jsem je na zápas. Celý týden na večeře. Provázel jsem je po městě. Bezvadně si to užívali. A tenhle borec se mi za pohostinnost odvděčil tím, že zradil mou důvěru. Nectil mravní zásady a zachoval se jako krysa.

Nejdřív jsem za tím nic nehledal. Dokud mi v Newcastlu nevypršela smlouva a nevrátil jsem se domů. Až tam jsem byl svědkem radikální změny v jejím chování. Podezření ve mně vyvolávalo to, že si pořád hlídala telefon. Nehnula se od něj a všude si ho brala s sebou.

Pavel Srníček jako trenér brankářů fotbalové Sparty
Pavel Srníček jako trenér brankářů fotbalové Sparty

Později jsem v našem domácím počítači objevil fotky, kde spolu byli v póze, v jaké obvykle bývají lidé, které spojuje důvěrný vztah, a ne platonické přátelství.

Teprve tehdy jsem na ni uhodil. Přiznala, že se s ním stýká. Tak jsem toho lyžařského hada navštívil. Když jsem u něj zaklepal na dveře, div se neposral. Zřejmě si myslel, že z něj chci vymlátit duši. Ale to ne. Necítil jsem nenávist, zášť ani mnou necloumala zlost. Zachoval jsem naprostý klid.

Přátelé mě potom upozorňovali, že Pavla telefonuje lidem a vykládá jim, že jsem se zbláznil. Jenom se tím snažila situaci obrátit ve svůj prospěch. Chtěl jsem od ní odejít, bylo však těsně před Vánoci, tak jsem se kvůli dětem rozhodl zůstat. Byly to nejhorší svátky v mém životě...“