1. června 2016 • 08:36

Vítěze turnaje ocenil Majk Spirit. Česko bude reprezentovat i Dobiašův vnuk

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkolepým finále v jednom z barrandovských ateliérů a za účasti rappera Majka Spirita vyvrcholilo české kolo turnaje NikeFootballX Winner Stays. Zvítězil tým Hunters, který bude Česko reprezentovat na světovém finále v Paříži. „Pečlivě se na to s klukama připravíme,“ slibuje David Mařík, jinak záložník třetiligového Vltavínu.



Čtyři hráči, hřišťátko ohraničené mantinelem, malé branky, hraje se na dva vítězné góly. Taková jsou v kostce pravidla turnaje NikeFootballX Winner Stays, jejichž národní kola proběhla v květnu po celém světě. 

Nejlepších osm týmů z kvalifikačních zápasů na pražské Letné se utkalo na pražském finále v barrandovských ateliérech, kam dorazil i rapper Majk Spirit. Slovenský muzikant předal cenu vítězům a zároveň na místě natočil klip ke svému novému tracku Šampion.

Podívejte se na klip k vyvrcholení českého kola turnaje NikeFootballX Winner Stays
Video se připravuje ...

Pohár, který znamená rovněž letenky na světové finále ve Francii, nakonec získal tým Hunters, který v napínavém finále hraném na 2x 5 minut porazil Eukaryotu 4:3.

„Rozhodujícím momentem byl trestný kop, z kterého soupeř mohl vyrovnat na 3:3. To byl zlomový okamžik,“ uvedl sparťanský odchovanec David Mařík. Kromě něj tvoří tým Hunters ještě Tomáš Kanaval, Martin Tran, Martin Bělčický, Tomáš Vobořil a nositel slavného jména Jakub Dobiaš. Jde o vnuka Karla Dobiaše, bývalého reprezentanta a mistra Evropy z roku 1976, který momentálně hraje středočeský přebor za Velvary a je s osmnácti góly nejlepším střelcem týmu.

„Ostatní kluci hrajou nižší soutěž v Německu,“ doplňuje Mařík, který malé formy fotbalu se svými kamarády cíleně vyhledává. „Jakmile jsme se o tomto turnaji dozvěděli, hned jsme se přihlásili. Fotbálek milujeme,“ hlásí subtilní fotbalista, který se nyní bude se spoluhráči připravovat na světové finále v Paříži.

„Už jsme s klukama domluvení, že si půjdeme sednout a nachystáme si taktiku. Na nácvik máme jedno malé hřiště, takže se připravíme nejlépe, jak to půjde,“ slibuje za všechny.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud