Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

MMA bojovník (†25) se zastřelil. Chtěl vyzkoušet ruskou ruletu

Autor: tej

Hrátky se životem se nevyplatily pětadvacetiletému bojovníkovi MMA Ivanu Coleovi. Ten byl v sobotu nalezen ve svém bytě v Dallasu mrtvý. Příčinou smrti bylo zastřelení, podle jeho manželky hrál ruskou ruletu.

Coleovi se nevyplatila známa "pistolní hra" zvaná ruská ruleta, ve které je zasunut do zásobníku jen jeden náboj na náhodném místě. Na ten jediný zřejmě narazil právě Cole, není však jisté, zda hrál i s někým jiným, či si hru vyzkoušel doma sám.

"Učinil špatné rozhodnutí, které ho stálo život," napsala v prohlášení jeho manželka Kymberli. "Přišla jsem o manžela den po našem druhém výročí. Hrál ruskou ruletu. Byl moje síla," napsala na webovou stránku GoFundMe, kde žádala jeho fanoušky o finanční pomoc na pohřeb. Během dvou dnů jí lidé poslali přes tři tisíce dolarů, což je v přepočtu kolem 72 tisíc korun.

Rodák z New Orleans bojoval v organizaci Bellator, druhé největší MMA organizaci. V březnu svůj zápas proti Georgi Pacurariovi prohrál. Předtím bojoval mimo jiné také v Extreme Fighting Championships a Legasy Fighting Championship. Od roku 2012, kdy začal s kariérou profesionálního bojovníka, si připsal dvě výhry a tři porážky.

V letošním roce se svět MMA musel rozloučit už s několika dalšími bojovníky. Minulý týden podlehl srdečnímu infarktu dvaačtyřicetiletý Kimbo Slice, bývalý šampion v těžké váze. V únoru zemřel ve věku 44 let Kevin Randleman a před měsícem nepřežil srážku s autem pětadvacetiletý Jordan Parsons.