Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Königův den blbec: ztráta dokladů, chycen revizory a pokuta za rychlost

Autor: Václav Baumann

Pondělí nemá rád snad nikdo z nás. Pro Leopolda Königa (28) bylo ale to první říjnové opravdu strašné. Nestíhal, přišel o doklady a dvakrát porušil předpisy!

Když český cyklista König předevčírem ještě před rozedněním vstával z postele, rozhodně netušil, jaký »den blbec« ho čeká. První nepříjemnost ho v nabitém pondělí potkala ještě před polednem, když nedaleko pražského Staromáku přišel o doklady včetně platební karty.

A když pak spěchal metrem na natáčení pro ČT, jako na potvoru ho chytli revizoři. „Bez občanky, bez peněz a bez lístku,“ svěřil se na Facebooku.

Další komplikace přišly cestou na rodnou Moravu, kam se takřka čtyři hodiny prodíral přes ucpanou »dé jedničku«. A když pak konečně vyjel trénovat, už se začalo smrákat. Přípravu musel navíc zkrátit jen na 60 minut, protože večer už ho čekala večeře s partnerkou Adélou.

Happy end po náročném dni, chtělo by se říct. Jenže na Königa čekala ještě jedna překážka - policejní radar! „Na padesátce jsem jel 70 km/h. Dýchám, mám 0,00 promile, ale nemám občanku ani řidičák,“ krčí rameny... „No nic, dobrou noc všem!“

Den blbec Leopolda Königa

6:00 budíček před rozedněním
8:00 pracovní jednání v Mladé Boleslavi
10:00 tisková konference v Praze
11:00 ztráta dokladů a platební karty
11:30 chycen revizory bez platné jízdenky
12:00 natáčení pro Českou televizi
13:00 oběd v indické restauraci s bratrem
14:00 odjezd přes ucpanou D1 do Brna
18:00 trénink při stmívání
19:00 návrat ve tmě z tréninku
20:00 večeře v kubánské restauraci s partnerkou
22:10 při návratu přistižen policisty při překročení rychlosti a bez papírů
23:00 spánek