Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

StarDance: Travolta z hospody bavil! Vízek slíbil víc doteků s partnerkou

Autor: pv

Nervózní byl možná více než před olympijským finále ve fotbale v roce 1980 v Moskvě. Tehdy internacionál Ladislav Vízek slavil se spoluhráči zisk zlaté medaile. Letos si místo užívání zaslouženého důchodu pustil v 61 letech do výzvy v podobě oblíbené televizní show StarDance. Travolta z Kozlovny, jak se sám nazval, sklidil u publika i porotců slova chvály, přestože to nebyl zrovna špičkový výkon, ale to od něj asi nikdo nečekal.

Měl to Ladislav Vízek pekelně těžké. Se svou taneční partnerkou Evou Krejčířovou nastoupili na parket jako úplně první dvojice. Nejstarší účastník soutěže se v rytmu tance Cha cha snažil a předvedl, že není tak prkenný, jako byl v minulosti StarDance například komentátor Jaromír Bosák nebo loni boxer Rosťa Osička . V pestrobarevném kostýmu působil Vízek vesele a bylo znát, že si to před kamerami i publikem, kde seděl například i jeho zeť Vladimír Šmicer , užíval.

První vystoupení Ladislava Vízka ve StarDance si nenechal ujít ani zeťák Vladimír Šmicer. Dobře se bavil.Foto Repro ČT

Když měl ale po tanci promluvit, byl udýchaný, jako kdyby odehrál celý fotbalový zápas. Čtyřčlenná porota na něj byla moc hodná. „Výraz jste měl excelentní a vaše Cha cha byla jako na večírku po vyhraném finále,“ řekl hodnotitel Jan Révai a své si přidal i jeho kolega Radek Baláž. „Nebyl tam tak intenzivní kontakt s partnerkou. Byl jste ale roztomile neohrabanej,“ chválil, na což Vízek opáčil, že doteky s partnerkou vylepší v zákulisí.

Že Vízek má šanci uspět v soutěži ne tancem, ale jako bavič, nadhodil další porotce. „Showman jste obrovský. Užíval jste si to. Ale překvapil jste mě, že jste šel skvěle rytmicky na první tanec,“ vysekl poklonu Vízkovi taneční mistr Zdeněk Chlopčík. Celkem dostal od odborníků 17 bodů z maximálních 40. Žádná hitparáda, ale fotbalová legenda byla spokojena.

Vízek maká na Stardance: Jsem nejstarší a nejtlustší, musíme dojít daleko!
Video se připravuje ...

„Jsem nadšený z hodnocení porotců. Jsme mladí a neklidní s mojí taneční partnerkou. Soupeři, nepodceňujte starýho tlustýho Vízka,“ smál se majitel hospody Kozlovna a doporučil divákům u obrazovek sledovat raději taneční soutěž StarDance, než trápení se českých fotbalistů v souběžně vysílaném utkání s Německem.

Dalším ze sportovců v letošním ročníku je bývalý sjezdař Ondřej Bank . Tancoval sice dobře, ale tvářil se, jako když ho to nebaví. „Tanec je horší než lyžování. Hlavně že to mám za sebou,“ oddechl si jeden z nejlepších lyžařů české historie. Dostal sice od poroty o 9 bodů víc než Vízek, ale navrch má určitě fotbalista, který je větší showman.

O vyřazení rozhodují diváci a někdejší hvězda trávníků u nich bude velmi oblíbená. Možná tak bude mít navrch opět zábava před tanečním uměním, ale lidé se chtějí především bavit a Vízek je bavič profesionál.

Ladislav Vízek při svém prvním vystoupení ve StarDance
Ladislav Vízek při svém prvním vystoupení ve StarDance