Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Účet za léčbu Schumachera! Za tři roky utratila rodina téměř půl miliardy

Autor: ija

Tři roky, které uplynuly od osudné havárie na lyžích, se rodina Michaela Schumachera (47) snaží vrátit legendárního pilota F1 zpět do života. Manželka Corinna nechala v rodinném sídle v Glandu na břehu Ženevského jezera vybudovat vlastní nemocnici, kde o zraněného nepřetržitě pečuje patnáctičlenný tým lékařů, sester a fyzioterapeutů. Léčba je ale velmi nákladná, týdně údajně stojí v přepočtu 3,75 milionu korun. Jednoduché počty říkají, že účet za léčení dosáhl za tři roky astronomické výše přesahující 430 milionů korun.

Třetí výročí tragického lyžování, a fanoušci sedminásobného mistra světa nejsou o nic moudřejší. Nikdo neví, jak na tom Michael Schumacher vlastně je. „Michaelovo zdraví není žádná veřejná věc, proto nebudeme ani dál poskytovat žádné informace,“ zopakovala naposledy před pár týdny Schumacherova mluvčí Sabine Kehmová.

Manželka Corinna, dcera Gina Maria (19) ani syn Mick (17), který jde v otcových stopách a také se věnuje automobilovým závodům, mlčí docela.

Schumacherovo jmění dosahuje sice závratných dvaceti miliard korun, léčba je ale drahá. I proto už Corinna Schumacherová část majetku prodala, včetně soukromého tryskáče, rekreačního sídla v Norsku a několika luxusních aut.

V domácí soukromé nemocnici se Schumacher léči od září 2013. Poslední dobou vyvolal rozruch případ neznámého „fotografa“, který nabízel několika světovým médiím tajné snímky legendárního pilota na lůžku, pořízené z bezprostřední blízkosti. Policie jeho totožnost zatím nevypátrala. 

Kudy jel Schumacher při osudové nehodě?Foto spo