Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Muž, co napadl Kvitovou, stále utíká: Za grázlovu hlavu finanční odměna!

Autor: ps

Neznámý lupič, který před Vánoci přepadl s nožem v ruce Petru Kvitovou (26) v jejím prostějovském bytě, stále pobíhá na svobodě. Vážně poraněné tenistky se zastal její mateřský klub, který na jeho »hlavu« vypsal odměnu. Pokud pomůžete s dopadením, dostanete 100 tisíc korun!

Prožila drama, jaké předtím viděla jen v hororu. Neznámý pachatel, jehož podrobný popis mají policisté k dispozici, se dostal do bytu Kvitové pod záminkou odečtení elektroměru.

Jelikož Petra tráví většinu roku na cestách, nemá podobné záležitosti úplně zmáknuté, pustila nezvaného hosta domu. Za zavřenými dveřmi se pak odehrál boj o život! Lupič vytáhl nůž a na slavnou hráčku zaútočil. Podle dobře informovaného zdroje Blesku ji držel nůž pod krkem a požadoval peníze.

Kvitová instinktivně ostrou ocel odstrčila levou rukou (drží v ní raketu). Násilník ji ošklivě pořezal, tak moc, že ještě týž den musela na operaci a její kariéra stále zůstává ohrožena!

Takhle by měl vypadat lupič, který napadl Petru Kvitovou v jejím bytě Takhle by měl vypadat lupič, který napadl Petru Kvitovou v jejím bytěFoto Policie ČR
Útočník je muž ve věku do 35 let, vysoký 180 cm, světlá pleť, hnědé oči, krátké hnědé vlasy, normální postava.
Popis oblečení: okrová bunda, přibližně o jednu konfekční velikost větší než postava muže, volnější modré rifle, na nohou šedé sportovní zavazovací boty se třemi bílými pruhy na bocích, ne však značky Adidas. Na hlavě béžová čepice s krátkým kšiltem, tzv. „bekovka“.

Kvitová: Je mi jedno, jak dlouho to potrvá, chci se vrátit
Video se připravuje ...

Štíhlý, zhruba 180 cm vysoký muž je po více než dvou týdnech bezvýsledného pátrání stále na útěku. „Obdrželi jsme na dvě desítky podnětů a oznámení a stále přicházejí další. Jako možní pachatelé odpovídající zveřejněnému identikitu či popisu bylo označeno i několik osob s kriminální minulostí. Několik z nich jsme již prověřili a vyloučili. Pachatele přepadení slečny Kvitové se nám dosud ustanovit nepodařilo,“ řekl komisař Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

To ovšem nenechalo Kvitovou a lidi kolem ní klidné. Prostějovský klub nabízí za dopadení útočníka odměnu 100 tisíc korun! „S cílem napomoci dopadení pachatele jsme se v jejím mateřském tenisovém klubu v Prostějově dohodli na vypsání odměny. Nápad vznikl spontánně vlastně bezprostředně po tom ohavném činu, ale jsme v kontaktu s policií ČR a čekali jsme na vhodný okamžik. Na dopadení pachatele přispějí úplně všichni členové našeho klubu, od hráčů, přes trenéry, správce kurtů až po vrátné. Všichni tady máme Petru moc rádi, tím, co se stalo, jsme otřeseni, a uvítáme, když třeba i díky této odměně, policie toho, kdo si dovolil s nožem na bezbrannou dívku, co nejrychleji dopadne,” uvedl majitel klubu Miroslav Černošek, který pochopitelně také přispěje.

Petra Kvitová po těžké operaci ruky, kterou jí zranil násilník
Petra Kvitová po těžké operaci ruky, kterou jí zranil násilník