Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rosického problémy jsou jinde, prozradil věhlasný lékař. V tříslech i v hlavě

Autor: nem

Sparta jsou jediné lázně v Česku, které platí klientovi za to, že tam přišel. Fanouškovský fórek samozřejmě míří na věčného maroda Tomáše Rosického (36). Ale pozor, zase taková švanda to není.

Marodí se zraněním číslo 55 v kariéře a nejbližší termín comebacku je bohužel zřejmě »svatý Dyndy«. „ Tomáš Rosický není v pořádku, jeho problémy s achilovkou se obnovily. Rád bych řekl nějakou přesnou informaci jeho návratu, ale já to prostě neumím,“ prolomil dlouhou bariéru mlčení si šéftrenér Tomáš Požár.

Rosův současný problém se jmenuje Achillova pata. Jenže jeho letité trable mají podle věhlasného sportovního psychologa Jiřího Žalského hlubší příčinu jinde. „Tam je problém v tříslech a v oblasti kyčelního kloubu. Tomáš tam má poškozená jemná svalová vlákna, takže zranění musejí přijít. Těžko se to zjišťuje. Tomáš má určitě vazby na iks klinik, ale asi ani tam si s tím nevědí rady,“ pověděl Blesku odborník Žalský s nespočtem kontaktů ve fotbalovém prostředí. A chmurná statistika říká, že génius ze Šestajovic Rosický napočítal už devětadvacet zdravotních malérů v oblasti třísel a stehna.

Tomáš Požár sleduje dění na hřišti s Tomášem Rosickým
Tomáš Požár sleduje dění na hřišti s Tomášem Rosickým

Tomáš je ve stavu nemocných na Letné už 167 dnů! Zatímco zástupy kverulantů se pošklebují, Sparta i Rosický jsou z prekérní situace nešťastní a nevědí, co s ní. „Když už to vypadá, že Rosa je dobrý, tak najednou řekne, že ho to bolí. Má v hlavě nějaký blok. Bojí se o sebe a také o to, aby byl mančaftu něco platný. V podstatě už dva týdny netrénuje s týmem,“ prozradil zdroj z Tomášova okolí, který o sobě 16. ledna pronesl: „Až jednou úplně skončím, pobavíme se o tom, že mám hojení úplné jiné než každý jiný normální člověk.“ No a pořád to platí...

Psycholog Žalský: Má obavy, aby nezklamal

Nekonečné svízele a enormní snaha se vrátit a hrát se patrně nemůže neodrazit v Tomášových myšlenkových pochodech. I při své slávě, je to taky »jen člověk«... „Je to o i o jeho psychickém rozpoložení. Vím, že on by moc chtěl, ale souvisejí s tím obavy o zdraví, z dlouhé doby, kdy nehrál, z toho, aby podal výkon a nezklamal,“ vysvětlil sportovní psycholog Jiří Žalský. „V obecné rovině řečeno, to tam může být,“ přikývla další kapacita v oboru Marián Jelínek. Žalský uzavřel povídání přáním: „Rád bych Tomáše Rosického ještě viděl hrát, “ a Blesk připojuje: „Bodejď by ne! Kdo by nechtěl?“

Sparta - Mladá Boleslav: Rosický jen vstal z lavičky – a Letná bouří
Video se připravuje ...