Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Legendární Gretzky prosí superhrdinu Jágra: Hraj dál a překonej mě!

Autor: as

Loni hrozil, že mu ukradne brusle, až se začne přibližovat jeho rekordům. Teď nejlepší hokejista všech dob Wayne Gretzky (56) českého následovníka Jaromíra Jágra (45) naopak vyzývá: Hraj dál, ať mě překonáš!

Je z něj úplně hotový. „Co Jaromír ve svém věku stále dokáže, to je neskutečné! Vždyť se zdá, že tuto sezonu hraje nejlépe za poslední čtyři roky,“ kroutil legendární » The Great One « hlavou.

Zajel se podívat na zápas NHL mezi Floridou a Edmontonem, klubem svého srdce. A opět žasl nad uměním domácího veterána. „Znám ho od osmnácti, vím, jaký má zápal do hry. Je skvělým vyslancem hokeje a NHL,“ pěl chválu během přestávkového rozhovoru utkání, které bylo koncipováno jako »večer superhrdinů«. Komiksový Jágr na ně lákal z plakátu.

Českého forvarda byl sice plný led a jednoznačně patřil mezi nejlepší hráče duelu, nicméně při prohře Panterů 3:4 se bodově neprosadil. Na krále Gretzkého tak nadále ztrácí 955 bodů a 134 gólů. „Doufám, že bude pokračovat. Řekl jsem mu, ať neschovává brusle, dokud nepřekoná mých 894 gólů!“ prozradil slavný Kanaďan. Poslechne ho Jágr?

Kanadské bodování NHL

1. Gretzky 2857
2. JÁGR 1902
3. Messier 1887

Nejlepší střelci NHL

1. Gretzky 894
2. Howe 801
3. JÁGR 760