Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Pět let od smrti navigátora Ceplechy bude jezdec Semerád znovu závodit. Ne však v rallye!

Autor: spo

Datum 14. července 2012 ho nesmazatelně zasáhlo. Tehdy při Rallye Bohemia přišel jezdec Martin Semerád navždy o svého spolujezdce Bohuslava Ceplechu, který zemřel po nárazu jejich Mitsubishi do stromu. Nyní se skoro po pěti letech vrací Semerád k závodění. Tentokrát však nepojede Rallye, ale okruhové závody Škoda Octavia Cup.

Semerád miluje motorsport a nemohl se ho po tragédii, kdy mu zemřel kolega a hlavně kamarád jen tak vzdát. „Touhu závodit jsem nikdy neztratil. V prostředí motorsportu se pohybuji nepřetržitě, ať už prostřednictvím rodinného rallye týmu nebo skrze moji Driving Academy, kde funguji jako hlavní instruktor. Právě okruhové závodění mě začalo více zajímat,“ prozradil Martin Semerád a využil šanci nastoupit do staronového šampionátu.

„Obnovený Škoda Octavia Cup jsem vnímal hned od jeho ohlášení a už v tu chvíli jsem pokukoval po možnostech, jak se ho zúčastnit. Závody, kde rozhodují především jezdecké kvality, považuji za ryzí esenci motorsportu. Těším se na srovnání s celou řadou velmi kvalitních jezdců a doufám, že můj hendikep v podobě méně zkušeností s vozem a s jízdou „ve smečce“ doženu nějakým jiným způsobem,“ řekl Semerád.