Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Gratulace Ronaldovi skončila trapasem... Co provedl jeho sponzor?

Autor: pv

Marketingové oddělení světové oděvní značky Nike si uřízlo pořádnou ostudu. Ve statusu na sociální síti Instagram gratuluje svému klientovi Cristianovi Ronaldovi ke skvělé sezoně završené triumfem v Lize mistrů. Na snímek dali fotku z dětství Ronalda, který má na sobě mikinu od největšího konkurenta Adidasu!

Od roku 2003 je útočník Realu Madrid tváří americké oděvní značky Nike a mluví se o tom, že se společností podepsal dokonce doživotní kontrakt. Portugalec si tak přijde na miliardy dolarů. Pro svého sponzora je nejlepší značkou a hvězdou reklamních kampaní.

Nyní se ale marketingové oddělení trochu seklo. Na Instagramu byla zveřejněna gratulace Ronaldovi k vítězství v Lize mistrů, kde je fotbalová hvězda v dobách, kdy byl ještě chlapec a je tam logo Nike a věta – Ten chlapec věděl.

Vtipné je, že na tomto starém snímku má na sobě Cristiano mikinu od německé konkurenční značky Adidas. Na fotce je logo se třemi proužky oříznuto, aby nebylo vidět, ale přesto se na sociálních sítích šíří původní fotografie i s Adidasem na oblečení. Je to chyba marketingového oddělení nebo si jeden konkurent rýpnul do toho druhého, že mu přebral velkou hvězdu?

Reklama Nike, kde gratulují Ronaldovi k úspěchům v letošní sezoně
Reklama Nike, kde gratulují Ronaldovi k úspěchům v letošní sezoně