Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Průšvih pro Beckera! Tenisová legenda zbankrotovala, míří do insolvence

Autor: Pavel Novotný

Přes půl miliardy se za svoji kariéru vydělal Boris Becker. Další desítky milionů přitekly na jeho účet za reklamní aktivity. Ani to všechno však nezabránilo tomu, aby devětačtyřicetiletá legenda zbankrotovala.

Za velkými problémy bývalého kouče Novaka Djokoviče může nedodržení termínu splátky dlouhodobého dluhu. A ani opožděná žádost o odložení už britské soudy neobměkčila. Na šestinásobného grandslamového vítěze byla vyhlášena insolvence.

"Pan Becker své problémy neřešil, strkal před nimi hlavu do písku. Akorát se snažil veškerým dohodám vyhnout. Tohle měl řešit už dávno," prohlásila po vynesení rozsudku soudkyně Derrettová.

Becker se pomocí svých právníků snažil oddálit splátku o 28 dní, dle soudců však neexistovala žádná záruka, že by po uplynutí doby své závazky začal plnit.

Majetek na Mallorce nestačí

Trojnásobný wimbledonský šampion dluží peníze soukromým bankéřům Arbuthnot Latham & Co, od roku 2015 však veškeré finanční pohledávky přestal plnit.  

Zachránit německou hvězdu od průšvihu se snažil jeho právník John Briggs, který usiloval o to, aby pomocí Beckerova majetku na Mallorce získal šest milionů euro. Ani to však nepomohlo.  „Boris bohužel není sofistikovaným jedincem, pokud jde o finance,“ uvedl právník.

S finančními problémy souvisejícími s údajným krácením daně se v posledních dnech potýkají i fotbalové hvězdy Cristiano Ronaldo, Lionel Messi či kouč Manchesteru United José Mourinho.