Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Mayweather dluží na daních! Boxerský boháč dokonce požaduje odklad platby

Autor: mat

Vysloužil si drzou přezdívku „Money,“ je proslulý tím, že se vychloubá obrovským majetkem. Přesto mu úřad dohlížející na řádné placení daní v USA odhalil dluh ve výši 22 milionů dolarů. Americký boxer Floyd Maywather, kterého v srpnu čeká ostře sledovaný zápas s Conorem McGregorem, se samozřejmě nařčením brání.

„Věřte polovině toho, co vidíte a ničemu, co slyšíte,“ vzkázal 40letý boxer na svém Instagramu. Mayweather, jehož majetek je odhadovaný na zhruba 700 milionů dolarů (v přepočtu 16 miliard Kč), údajně žádá možnost doplatit dluženou částku až po zápase s charismatickým bojovníkem MMA. Za ten mimochodem inkasuje přes 100 milionů dolarů...

28letý McGregor, který během úterní tiskové konference na svém sokovi nenechal suchou niť, nepromarnil ani tuhle příležitost a Mayweatherův průšvih zmínil. Zatím neporažený boxer na to pohotově zareagoval, z batohu vytáhl šek na 100 milion dolarů a začal s ním mávat na přítomné obecenstvo. „To máš na zaplacení daní?“ kontroval McGregor.

Mayweather je nejlépe vydělávajícím boxerem historie. Pyšní se drahými auty, soukromými letadly nebo třeba sadou luxusních hodinek. Jeho majetek ale prý není dostatečně likvidní. Zřejmě i proto chce s placením počkat až po tolik očekávaném souboji.