Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Neuspokojená sjezdařka Vonnová: Chce se stále poměřovat v souboji pohlaví!

Autor: sjs

Vyhrála, co mohla, a tak si chce zkusit novou životní výzvu. Nejlepší sjezdařka historie Lindsey Vonnová opět podala návrh na Mezinárodní lyžařskou federaci, aby ji v jednom závodě Světového poháru umožnila startovat s mužskými protějšky. Pravidla nic podobného nedovolují, tak si chce vyprosit výjimku.

Souboj pohlaví se v historii už několikrát uskutečnil a ženy pokaždé odešly poraženy. Vonnová dobře ví, že by závod nevyhrála, ale věří si, že dokáže některé lyžaře porazit. „Všichni muži tvrdí, že je neporazím. Mohou to tvrdit klidně dál, pokud se to ukáže i v závodě. Tak v čem je problém?“ ptá se Vonnová, která vyhrála rekordních 77 závodů Světového poháru.

Americká olympijská vítězka se o toto poměřování snaží už pět let. V roce 2012 ji poprvé Mezinárodní lyžařská federace odepsala, že to není možné. Nyní mají od Vonnové žádost opět na stole. Sjezdařka se chce s muži utkat v nadcházející sezoně v kanadském Lake Louise. Je to její poslední šance, protože příští rok hodlá ukončit kariéru.

„Bližší detaily návrhu nejsou známé, ale jde o očekávané téma, které rozděluje členy Mezinárodní lyžařské federace,“ píše se na webu fis-ski.com.

Lindsey poutala pozornost v odvážném modelu
Lindsey poutala pozornost v odvážném modelu