Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kuka o tajemství českých fotbalistů: Půlka má po kariéře problém s penězi!

Autor: pv

Snaží se pomáhat bývalým reprezentantům, kteří jsou v nouzi. Vicemistr Evropy 1996 útočník Pavel Kuka byl hostem pořadu Česká ulička Michala Hrdličky na DIGI TV, kde došlo i na citlivé otázky jako byla sebevražda Františka Rajtorala.   

Po konci kariéry pracoval jako sportovní manažer fotbalových klubů v Příbrami, na Žižkově nebo v Plzni. Nyní Pavla Kuku zaměstnává jiná činnost.

„Snažím se něco dělat. Starám se o Czech team 96, který se skládá z bývalých reprezentantů. Jsme taková parta, která se baví golfem, fotbalem a pomáháme finančně internacionálům, jež jsou ve finanční nouzi nebo se na ně zapomnělo,“ prozradil Kuka a poukázal na to, jak velké finanční problémy mají hráči po ukončení kariéry.

Pavel Kuka v České uličce: o cizincích, Rajtoralovi i manželce
Video se připravuje ...

„Jde o více jak polovinu českých fotbalistů,“ odhadl někdejší útočník Slavie nebo Kaiserslauternu a připomněl i případ Františka Rajtorala , který se loni v dubnu oběsil v Turecku.

„Věděl jsem o problému Franty Rajtorala, který měl únavový syndrom. V Plzni řekl, že nemůže trénovat, protože mu to nejde. Za tři nebo čtyři měsíce se to vyřešilo a byl zase plný života. Už před lety se mu to stalo v Ostravě. Věděli jsme, že se to může kdykoliv vrátit. Že to takhle dopadne, by mě nenapadlo. Je mi to strašně líto.“

Celý díl České uličky s Pavlem Kukou můžete zhlédnout ZDE »