Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Australské vedro ničí tenisty: Na hráče je šílený pohled!

Autor: top

Bojují s ní rok co rok, ale zvyknout si na ni nedokážou. O čem je řeč? O nesnesitelné výhni, která při Australian Open mučí tenisty. Všechny, bez rozdílu. Šampiony, i hráče z druhé stovky světového žebříčku…

Ta čísla vypadají strašidelně. 39,9 stupňů Celsia. Ve stínu! V takovém pařáku včera válčili hráči a hráčky při bitvách 2. kola. Teplota betonového povrchu dvorců šplhala dokonce k sedmdesátce!

„Člověk ví, že má natrénováno, že tu fyzičku má. Ale když vlezete do takové pece, tak v našich končinách ani nikde poblíž se na takové podmínky připravit nedá,“ vykládal Tomáš Berdych po triumfu nad Španělem Garcíou-Lópezem 6:3, 2:6, 6:2 a 6:3. A k tomu, jak se na kurtu cítí, našel vhodné přirovnání. „Můžete si zkusit jít do sauny a začít tam skákat přes švihadlo.“

Tenisoví dříči se při výměnách stran snaží aspoň na chvíli ochladit přehřátá těla ručníky naplněnými ledem a samozřejmě hektolitry vody. Ale pomáhá to jen dočasně.

Vyprávět by mohl Francouz Monfils, který si během prohraného souboje se Srbem Djokovičem musel zavolat lékaře. „A to patří Gaël patří k nejlépe atleticky vybaveným hráčům v našem sportu. Bylo to opravdu brutální,“ uznal Djokovič.

A bude hůř! Při pátečních duelech mělo sluníčko roztopit tenisovou pec na 42 stupňů…

Berdych je z australského vedra vyřízený.
Berdych je z australského vedra vyřízený.