Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hvězdné soupeřky marně hledají cestu k šampionce Ledecké: Proč se s námi nebaví?

Autor: Blesk

Je pro ně záhadou. A nejen proto, že jim jako snowboardistka vyfoukla lyžařské zlato. Ester Ledecká (22) si totiž k tělu nepouští ani své soupeřky. I když ty by o přátelství stály...

 Žije ve svém světě. V bublině, kterou před sedmnácti lety vytvořila a stále jí šéfuje její mamka Zuzana. Do ní Ester pustí jen svůj tým. Rodinu, lyžařské a snowboardové trenéry, osobního fyzioterapeuta a servismana.

Všem ostatním je vstup až na výjimky přísně zakázán. A to i dívkám, proti kterým soupeří a které by tak rády blíže poznaly zázračný talent, jenž jim »krade « medaile.

Malá stížnost

Sobotní super-G kvůli náročnému programu vynechala a u televize dojetím slzela, když viděla svou vrstevnici Ledeckou vyhrát. Řeč je o Američance Mikaele Shiffrin, největší současné hvězdě ženského lyžování.

Člověk by z toho soudil, že si musí být s Ester blízké. Přitom... „Párkrát jsem mluvil s její maminkou, která si mi postěžovala, že jsou z Ester všichni hotoví, ale mrzí je, že se s nimi nebaví,“ říká kouč české hvězdy Tomáš Bank o Eileen Shiffrin, která podobně jako Zuzana Ledecká provází svou dceru na všech závodech a šéfuje týmu dvojnásobné olympijské šampionky.

Ester Ledecká si užívá radost při slavnostním ceremoniálu
Ester Ledecká si užívá radost při slavnostním ceremoniálu

Je introvertka

Nejen Mikaela, ale i ostatní lyžařky a snowboardistky naráží u Ester na stejnou neproniknutelnou stěnu bubliny jako třeba novináři. „Přijde jim hrozně sympatická, ale nějak se k ní nemůžou dostat. Chtěly by se s ní bavit, ale ona je uzavřená,“ vysvětluje Bank.

Není to přitom nic osobního – taková je její osobnost utvořená mimo jiné tím, že nechodila na základní školu, ale učili ji doma rodiče. „Ester není extrovert. Ona se stydí,“ dodává Bank.

Účast na letní olympiádě? Je to pro Ester velká výzva a ty ona miluje, říká Janek Ledecký.
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

9. den na ZOH: Ledecké slalom snů, nájezdový hrdina Francouz a medailový hattrick Kuzminové
Video se připravuje ...

Janek Ledecký: Ester chce ukázat, že lyže a snowboard jde dělat současně
Video se připravuje ...