Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Krásná golfistka Spilková dala životu novou šanci: Nebezpečná závislost!

Autor: ps

Zdá se, že žije dokonale, jako by neměla žádné starosti. Objíždí golfové turnaje, cestuje po světě, užívá si… Jenže krásná golfistka Klára Spilková (23) má život jako každý smrtelník, i ona řeší trápení a strasti. Jak přiznala, řešila nebezpečnou závislost!

Psala se polovina února, Klára bojovala v kvalifikaci o Australian Open, ale i kvůli vlastním chybám se jí to nepovedlo. Byla si toho vědoma, přiznala to. „Chyběla mi lehkost, i když jsem se snažila. Hřiště bylo hodně úzké, vyžadovalo přesnost, ale pár ran se nepovedlo. Většinou šly doprava,“ posteskla si Spilková po konečném 36. místě v jednodenní »kvaldě«.

Možná i na základě lehkého výkyvu výkonnosti se v ní odehrálo něco, s čím nemá tolik zkušeností. Vzala si volno a zavřela se do sebe. Dovedlo ji to dokonce k tomu, že zjistila, jako moc ji ovládá závislost na Instagramu!

„Asi před týdnem jsem se rozhodla, že se odsud odhlásím a dám si na pár dní volno. Ano, nachytala jsem se, jak ve volných chvílích kliknu podvědomě, ale naprosto automaticky, na tu hezkou barevnou ikonku a projíždím životy jiných, než abych se v té chvíli soustředila na ten svůj,“ začalo její vyprávění se silným podtextem.

Česká golfistka Klára Spilková je blízko postupu do LPGA
Česká golfistka Klára Spilková je blízko postupu do LPGA

Naštěstí včas zvedla hlavu a s problémem začala bojovat. „Je velká škoda promarnit jednu jedinou chvíli, kterou máme právě teď. Promarnit ji koukáním do mobilu na svět, který je uměle vytvořený. Je to hrozně smutné,“ zamýšlela se nad vážnou problematikou.

U sebe samotné si všimla, jak sociální sítě ovlivňují nejen její kariéru, ale i jí samotnou. „Asi by mi to nevadilo, kdybych tu vždy strávila jen pár minut. Ale všimla jsem si, že jsem se z ničeho nic stala na Instagramu závislá. Vědomě si toho ani nevšimnete. Jen co jsem se odhlásila, vždy jsem podvědomě klikla na ikonku a chtěla jsem začít brouzdat. Naštěstí, mě to dál nepustilo, mohla jsem telefon odložit a dělat něco jiného. Říkala jsem si, co budu dělat?“

Odpovědi ovšem našla poměrně rychle. „Mnohem více jsem četla, meditovala, rozjímala, chodila jsem na procházky, napsala jsem z Austrálie častěji rodičům a přátelům. Byla jsem v některých chvílích opravdu vděčná, že žiju. Někdy je dobré dát životu šanci a prostor, aby nám přinesl to, co má.“

Kláro, tak snad o vás budou fanoušci vědět, i když na sociálních sítích nebudete tolik aktivní. Hodně štěstí!