Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Švancara v TIKI TAKA o simulování: Já bych platil bambiliony

Autor: kvč

Je to choulostivé téma, které ale fotbalu jen tak někdo neodpáře. Simulování, nafilmované pády. Právě to bylo i jedním z témat tradičního pořadu TIKI TAKA na O2 TV Sport. Jak se k hereckým výkonům fotbalistů staví Vladimír Šmicer, Petr Švancara či bývalý hokejový kanonýr Petr Ton?

Na simulující hráče se začíná soustředit víc a víc lidí, protože jsou ve velkých ligách více na očích. I angličtí hráči jako Dele Alli se měli "naučit" nafilmované pády od zahraničních hvězd a přivést tento neoblíbený trend do anglické ligy.

"Před 20 lety byly dvě kamery na stadionu, to jsme neviděli, jestli někdo něco nasimuloval. Teď to víme do 10 sekund," řekl Vladimír Šmicer , který si v Premier League zahrál za Liverpool. "Simulování je a bude, ale je dobře, že se zpětně trestá," dodal. Načež si v žertu rýpl do kolegy Petra Švancary , že by si v současné době pod dohledem mnoha kamer moc nezahrál.

Ten se nebál svoje pády přiznat. "Snažili jsme se ošálit beky a rozhodčí, chtěli jsme o mančaft penaltu. Ale trestá se to, je to v pořádku, a pokud je to úplně bez kontaktu, tak to má být trestané razantně," řekl brněnský patriot. "To já bych na pokutách zaplatil bambiliony. Měli jsme výhodu, že za nás těch kamer ještě moc nebylo, Šmíca hrál ještě dva roky po válce," dodal s úsměvem bývalý útočník.

"Někdy je to silnější než ty," řekl k důvodům nafilmovaných pádů právě Šmicer. "Prostě si to dáš, čekáš ten konakt od obránce, padáš... a kontakt tam není," smála se slávistická legenda.

Mezi fotbalisty zavítal i bývalý hokejový kanonýr Petr Ton, který připomněl, že v jeho sportu se simulování trestá jasně - stržením 10 % platu. Svůj názor vyjádřil i Jiří Mádl . "Mě překvapuje, že do toho ještě někdo jde. Když vím, že to vidí 36 kamer, budou mě propírat a budu za blbce," řekl známý český herec.

Manželé Šmicrovi a Ladislav Vízek pozorně sledují dění na palubovce
Manželé Šmicrovi a Ladislav Vízek pozorně sledují dění na palubovce